Λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας με πιπεριές Φλωρίνης και ρύζι μπασμάτι

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια κομμένα καρέ
3-4 πιπεριές φλωρινης κομμένες
1 κύβο λαχανικών
1 κ.γ. κουρκουμά
1.κ.γ. μπούκοβο γλυκό
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει λίγο το φαγητό μας, αλάτι, πιπερι, μπούκοβο, κουρκουμά και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα, Ρίχνουμε το λεμόνι και το αφήνουμε ακόμα μισή ώρα…

Για το μπασμάτι:
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά… σουρώνουμε και το “καίμε” με λίγο βούτυρο.

SOURCEwww.xrysessyntages.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο