Οι παλιοί Κεφαλονίτες ιδιαίτερα οι οδηγοί του ΚΤΕΛ και οι φορτηγατζήδες θα θυμούνται την καραβίσια μακαρονάδα στα πλοία του ΣΤΡΙΝΤΖΗ. Την πρόσφερε η εταιρία στους επαγγελματίες επιβάτες της στην τραπεζαρία του προσωπικού. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι ιδιαίτερο είχε εκείνη η μακαρονάδα που αποκάρωνε με το άρωμά της πρώτα,  και τη γεύση της έπειτα , τους ταλαιπωρημένους από την οδήγηση οδηγούς.

Η παράδοση της μακαρονάδας στα παπόρια συνεχίζεται και σήμερα και μάλιστα με τη βούλα! Είναι και σε ΦΕΚ.

Αλλά να σας τα πω από την αρχή..

Στο σημερινό ταξίδι Πάτρα Σαμη με το αγαπημένο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ ΠΑΤΡΑ

δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση του καπετάνιου του  Διονύση Μπαράκου, για γεύμα στη τραπεζαρία του προσωπικού! Ο καπετάνιος είχε ακούσει τις διηγήσεις μου για την περίφημη μακαρονάδα του Στρίντζη και η συγκυρία το έφερε σήμερα το μενού στο καράβι να έχει μακαρόνια με κιμά!! Το μενού στα καράβια , μας είπε ο καπετάνιος , έχει οριστεί με ΦΕΚ και βασίζεται στην ελληνική μεσογειακή διατροφή.

Σήμερα λοιπόν το μενού είχε μακαρόνια με κιμά, σαλάτα ντομάτα που ο σεφ την στόλισε με μπόλικη μοτσαρέλα , τυρί φέτα τυλιγμένη σε  λεπτό φύλλο  και μέλι. Ο καπετάνιος έχει ανακαλύψει στη Πάτρα έναν φούρνο με καταπληκτικό πολύσπορο ψωμάκι! Το κέρασμα τέλειωσε με δροσερό καρπουζάκι!

Η τραπεζαρία άστραφτε από καθαριότητα . Ενα μεγάλο φιλιστρίνι προσφέρει θέα στο λιμάνι της Πάτρας. Στην κουζίνα κουμάντο κάνει ο σεφ Δημήτρης Μπιτσάκης με μεγάλη ιστορία στις κουζίνες πλοίων και θαλαμηγών. Η κουζίνα είναι «χειρουργείο» από την καθαριότητα.

Δημήτρης Μπιτσάκης, σε στο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ

Και εκεί που λέγαμε ότι μετά το αυτοκρατορικό κοκτέιλ πάρτι στο Hilton (είναι μια άλλη ιστορία για τις επομενες μέρες) και το πλουσιοπάροχο δείπνο που ακολούθησε,  θα ματατρώγαμε από .. Δευτέρα, πέσαμε πάνω στην καραβίσια μακαρονάδα πέντε αστέρων του σεφ Δημήτρη  Μπιτσάκη.

Σας το έχω ξαναπεί. Το κάθε ένα από τα τέσσερα καράβια του κίτρινου στόλου της Levante Ferries , έχει τη δική του μοναδική προσωπικότητα.  Το ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ έχει την οικογενειακή ατμόσφαιρα, την άμεση οικειότητα και την απεριόριστα φροντίδα του καπετάνιου του!

Ο καπετάνιο Διονύσης Μπαράκος και ο σεφ Δημήτρης Μπιτσάκης

Θερμές ευχαριστίες στον καπετάνιο Διονύση Μπαράκο για την πρόσκληση και στον σεφ Δημήτρη Μπιτσάκη για την φροντίδα του!

Ελένη Δ. Χιόνη

SHARE

Σχόλιο

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο