Είσαι τουρίστας που κατεβαίνεις από τα κρουαζιερόπλοια και μετά από λίγο περπάτημα με κατεύθυνση την πόλη πέφτεις πάνω σε δυο σταθμευμένα τρενάκια, ένα κόκκινο κι ένα κίτρινο, το ένα πίσω από το άλλο.

Επειδή έχεις γυρίσει τον κόσμο, ξέρεις ότι αυτά τα τρενάκια σε πάνε μια μεγάλη βόλτα και βλέπεις τα αξιοθέατα μέσα στην πόλη, οπότε όταν τα κοιτάς εκεί  χωρίς κόσμο, σου γεννιούνται κάποιες απορίες.

Χαλάσανε και τα δυο μαζί, πήγαν ταυτόχρονα οι οδηγοί  προς  νερού τους ή τα ματιάσανε για την ομορφάδα τους και στέκονται ακούνητα, αμίλητα κι αγέλαστα ανθρωπάκια???

Που νάξερε ο έρημος ο τουρίστας ότι εδώ στο νησί έχουμε τρέλα που φυσάει. Για αυτό και  δώσαμε άδεια σε δυο τρενάκια αλλά για πολλά χρόνια αφήναμε να κυκλοφοράει μόνο το ένα, το κιτρινάκι, γιατί ως γνωστόν είχε μπάρμπα στην Κορώνη.

Τώρα όμως που τον μπάρμπα τον χάσαμε από κακό ψόφο, συγγνώμη ψήφο ήθελα να πω, το άλλο τρενάκι, βρήκε ευκαιρία να πάρει την εκδίκηση του μιας κι έχει πάρε δώσε με το νέο μπάρμπα της Κορώνης που διαδέχτηκε τον παλιό.

Τότε ήταν που πιαστήκανε τα τρενάκια στα χέρια κι όχι εγώ θα πάω, όχι εσύ θα μείνεις, κολλήσανε το ένα πίσω από το άλλο και δεν κάνουν ρούπι, ούτε μπρος ούτε πίσω.

Πληροφορίες λένε, ότι κάποιοι για να πιάσουν γλείψιμο το νέο διάδοχο και μπάρμπα της Κορώνης, τον ρώτησαν πως θα ήθελε να διευθετήσει το θέμα κι εκείνος τους είπε ότι καλό θα ήταν να κυκλοφορεί ένα  τρενάκι κάθε φορά που έρχεται κρουαζιερόπλοιο, μια το ένα μια το άλλο.

Όμως αυτό, ούτε να το ακούσουν δεν ήθελαν τα τρενάκια κι έτσι μέχρι νεωτέρας έχουν κατσικωθεί και τα δυο σε πολυσύχναστο δρόμο σαν τον μαρμαρωμένο βασιλιά.

Οι δε τουρίστες που περνάνε και τα βλέπουν, όταν γυρίσουν στα μέρη τους θα έχουν να λένε για μια πόλη που τα τρενάκια δεν τα έχει για βόλτες αλλά για να πιάνουν χωρίς λόγο τον ελάχιστο χώρο στάθμευσης που της απέμεινε.

Και για να λέμε την αλήθεια μια χαρά μας έκατσε η ιστορία γιατί σιγά! την μεγάλη διαδρομή και τα αξιοθέατα που δείχνανε στους τουρίστες. Τους  περνούσανε από την Βεργωτή για να θαυμάσουν την κίνηση και τις μούτζες που ρίχνουμε μεταξύ μας στην οδήγηση ενώ  πετάγαμε  τα μυαλά μας όσοι ήμασταν από πίσω τους…

Αριστοφάνης ο νεότερος

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο