Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονο παρασκήνιο με συνεργάτες και πρωτοκλασάτα ονόματα του συνδυασμού του νεοεκλεγμένου δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου, οι οποίοι με ή χωρίς την άδεια του, τάζουν θέσεις σε κοινωφελείς οργανισμούς του δήμου σε διάφορους ανθρώπους και με κάποιους μάλιστα από αυτούς διαρρέουν στον τοπικό τύπο φωτογραφίες από  τις συνεχείς συναντήσεις.

Επειδή λοιπόν είμαι καλός άνθρωπος, απευθύνομαι προσωπικά στο νέο δήμαρχο και του λέω ευθέως τα παρακάτω:

Πρώτον, δεν ξεκινάς καθόλου καλά.

Το βράδυ των εκλογών διακήρυξες προς κάθε κατεύθυνση τη βούλησή σου «για συνεργασία με όλες τις δημοτικές παρατάξεις» …και πολύ σωστά έπραξες. Πως διάολο να κυβερνήσεις με…9 μόνο συμβούλους στους 27, οπότε έκανες την ανάγκη φιλοτιμία.

Κι ενώ όλοι περιμένουνε να πάρεις πρωτοβουλίες, κάποιοι δικοί σου αν δεν τους έχεις βάλει εσύ επάνω …σε καπελώνουνε και σε εκθέτουνε ανεπανόρθωτα.

Και αν μεν τους έχεις βάλει εσύ, φαίνεται ότι  θα έχεις λύσει …το γόρδιο δεσμό των δημάρχων σε όλη την Ελλάδα και θα βγάλεις χοντρά λεφτά, πουλώντας  την απάντηση στο γρίφο που λέγεται απλή αναλογική και το πώς μπορεί να κυβερνηθεί  ένας δήμος χωρίς ο δήμαρχος να έχει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.

Αν όμως σε καπελώνουνε κάποιοι φωστήρες δικοί σου και γυρίζουνε από Πόρο μέχρι Αργοστόλι και από Αργοστόλι μέχρι Θηνιά και τάζουνε από μόνοι τους αβέρτα- κουβέρτα καθίκλες ….μαύρο φίδι στον κόρφο σου γιατί ακόμα δεν έκατσες στη δημαρχιακή καρέκλα που μόνο εσύ ξέρεις τι ξόδεψες τόσα χρόνια για να την αποκτήσεις και κάποιοι ….στην ροκανίζουνε πριν καν ανέβεις επάνω.

Κι εξηγούμαι, τι άλλο είναι παρά ροκάνισμα της δημαρχιακής σου καρέκλας το να γυρίζει ο πάσα ένας- έστω δημοτικός σύμβουλος- και να τάζει δεξιά και αριστερά θέσεις, οφίτσια και καρέκλες. Και μάλιστα δίχως να ξέρει τι του γίνεται !

Κι αφού είναι σίγουρο ότι  δεν ξέρει, δεν ρώταγε να μάθει τουλάχιστον τα στοιχειώδη για να μην εκθέτει κι εσένα αν δεν ξέρεις τα τεκταινόμενα, πως ένα μέλος του συμβουλίου στη ΔΕΥΑ, στο Λιμενικό Ταμείο, στο Γηροκομείο, στην ΚΕΔΗΚΕ, στον ΟΚΑΠ και όπου αλλού, θα βγει όχι με τον που τον προτείνει ο δήμαρχος και οι δημοτικοι του σύμβουλοι , οι οποίο στο κάτω – κάτω έχουν μόνο τους 9 στους 27 συμβούλους- αλλά θα πρέπει να ψηφιστεί και από άλλους… πέντε τουλάχιστον από τους υπόλοιπους 18 !!!

Να το ξαναπώ : Για να οριστεί κάποιος πολίτης ή και δημοτικός σύμβουλος σε ΔΣ οργανισμού ή δημοτικής επιχείρησης θα πρέπει να το εγκρίνουν 15 δημοτικοί σύμβουλοι. Εσύ Θεόφιλε έχεις μόνο 9 συμβούλους.

Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει να σοβαρευτείς και να δείξεις εξ αρχής πως εσύ είσαι ο δήμαρχος και ο κουμανταδόρος στην παράταξη σου;

Αλλοίμονο και αν ο καθένας και μάλιστα εντελώς άσχετος περί τα δημοτικά, κάνει από τώρα κιόλας κουμάντο στο δημαρχιακό παπόρι. Φαντάσου τι θα γίνει με το που πάρεις το τιμόνι στα χέρια σου την 1η του Σεπτέμβρη.

Στο έχω ξαναπεί ότι κακός άνθρωπος δεν είμαι, οπότε σου δίνω μια φιλική συμβουλή, ξέχωρα από όλα τα άλλα.

Κάτσε διάβασε κανά νόμο ή συμβουλέψου τους τόσους δικηγόρους που έχεις δίπλα σου, πάρε το κουμάντο του δήμου στα δικά σου χέρια από τώρα και πρώτα από όλα προσγειώσου ο ίδιος.

Τα πράγματα δεν είναι όπως τα ήξερες. Έβγαινες δήμαρχος ακόμη και με μία ψήφο και όλα δικά σου. Η ριμάδα η απλή αναλογική έχει φέρει τα πάνω κάτω και τα κάτω πάνω.

Με 9 συμβούλους στους 27 Θεόφιλε δεν μπορείς να τα θέλεις όλα δικά σου και να έχεις ΚΑΙ τους πέντε αντιδημάρχους ΚΑΙ όποιον θέλεις εσύ πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ακόμη κι αν είναι από την παράταξή σου ΚΑΙ τους προέδρους των καμιά δεκαριά οργανισμών του δήμου ΚΑΙ τις δεκάδες θέσεις σε αυτούς τους οργανισμούς που πρέπει να πάνε σύμβουλοι και μόνο σύμβουλοι.

Η συνεργασία που εξήγγειλες το βράδυ των εκλογών δεν έχει καμία σχέση με τη συναλλαγή που χρησιμοποιούν οι συνεργάτες σου κρίνοντας …. «εξ ιδίων τα αλλότρια» για να θυμηθούμε και κανά ρητό των προγόνων μας.

Η συναλλαγή, η αποστασία και όλα τα παρεμφερή για την εξουσία και κοινώς τις καρέκλες, έχουνε άσχημα μούτρα στις μικρές κοινωνίες όπως της Κεφαλονιάς.

Τουλάχιστον Θεόφιλε παραδειγματίσου από τον συμπατριώτη μας Παύλο Γερουλάνο διεκδικητή του δήμου Αθήνας αλλά αποτυχόντα, που ξεκάθαρα διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση: «Ναι στη συνεργασία προς όφελος των Αθηναίων, όχι στην συναλλαγή για τις καρέκλες»!!!

Κάτσε λοιπόν και κάνε τέσσερα τηλέφωνα σε κάθε έναν από τους τέσσερις επικεφαλής των άλλων παρατάξεων και μάζεψέ τους να συζητήσετε πως θα υπάρξει συνεργασία προς όφελος του δήμου και των Κεφαλονιτών – αφού ο δήμος Αργοστολίου θα είναι αυτός που κυρίαρχα θα καθορίσει το μέλλον ολόκληρης της Κεφαλονιάς. Και αυτό μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με όρους διαφάνειας και δημοσιότητας.

Οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό είναι….συναλλαγή, ιδιαίτερα αν συνοδεύεται με ταξίματα για καρεκλούλες και αξιώματα.

Γιατί ακόμα και αν υποθέσουμε ότι “εξαγοράζονται” πέντε σύμβουλοι από τους 18 της αντιπολίτευσης και πέντε, δέκα, είκοσι, υποψήφιοι από όλους τους άλλους συνδυασμούς και τους ποστιάζεις σε διάφορες θεσούλες ακόμη και έμμισθες του κατοστάρικου, έχεις την εντύπωση πως θα αφήσουν οι υπόλοιποι να κυβερνήσεις βελούδινα;

Κούνια που σε κούναγε κακομοίρη μου….

Αριστοφάνης ο νεότερος

ΥΓ. Α! Θεόφιλε, μη ξεχάσω. Αληθεύει ότι τελικά θα εγκατασταθείς στο Μέγαρο στην καρέκλα του Παρίση και ότι το προεκλογικό σποτάκι περί Πινακοθήκης ήτανε για το θεαθήναι?

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο