Κρήτη: Θύμα άγριας δολοφονίας η Αμερικανίδα βιολόγος

Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται τελικά ο θάνατος της Αμερικανίδας βιολόγου η οποία βρέθηκε νεκρή στην Κρήτη, σύμφωνα με την ιατροδικαστικό πόρισμα. Την εξέταση ανέλαβαν οι ιατροδικαστές Σταμάτης Μπελιβάνης και ο Αντώνης Παπαδομανωλάκης, οι οποίοι λίγο μετά τις 16.00 σήμερα ολοκλήρωσαν τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πρόκειται για δολοφονία. Όπως προκύπτει, έχει μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός της, ενώ δεν υπάρχουν τραύματα από σφαίρα. Μάλιστα, ο δράστης ή οι δράστες της έχουν κόψει το ένα αφτί. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι η 60χρονη πέθανε αφού της έφραξαν μύτη και στόμα.

Επιπλέον, η δολοφονία δεν σημειώθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός, καθώς φαίνεται ότι μεταφέρθηκε εκεί ενώ ήταν ήδη νεκρή.

Ο θάνατος της, όπως αναφέρει το πόρισμα, επήλθε από την απόφραξη των αεροφόρων οδών. Η σορός βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη οπότε η ταυτοποίηση έγινε, από στοιχεία που έδωσε ο σύζυγός της και αφορούσαν το ιατρικό ιστορικό της αλλά και από την οδοντοστοιχία της.

Το ενδεχόμενο του βιασμού μένει ανοιχτό, λόγω της αποσύνθεσης όμως δεν μπορούσαν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και έτσι λήφθηκε υλικό για να ελεγχθεί εργαστηριακά, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται σε μία εβδομάδα.

Επίσης λήφθηκε υλικό από διάφορα σημεία του σώματος του θύματος και από τα ρούχα της για να ελεγχθεί για ξένο DNA. Καθώς από χθες υποψιάζονταν οι Αρχές του νησιού έντονα ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, από χθες το απόγευμα έως και σήμερα γίνονται στοχευμένες προσαγωγές υπόπτων Ελλήνων και αλλοδαπών από την ευρύτερη περιοχή και γίνεται λήψη DNA από όλους τους για να ακολουθήσει διασταύρωση και τυχόν ταυτοποίηση με τα ευρήματα των ιατροδικαστών.

Υπενθυμίζεται ότι η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος Eaton Suzanne,  βρισκόταν στα Χανιά στο πλαίσιο συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, όταν χάθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 2 Ιουλίου και οι συνάδελφοί της ειδοποίησαν τις Αρχές.

Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η βιολόγος
Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η βιολόγος

Την Τρίτη 9 Ιουλίου, η σορός της 60χρονης, βρέθηκε σε ένα δαιδαλώδες τούνελ, από την γερμανική κατοχή της Κρήτης, στην περιοχή του Μάλεμε.

 

SOURCEhttp://www.zougla.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο