Στις 14 Μαίου 2019 , το Kefaloniapress είχε δημοσιεύσει σχόλιο για την πορεία των ελέγχων από τους Επιθεωρητές Καταπολέμησης της Διαφθοράς στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου των οποίων την πολιτική ευθύνη  έχει (και θα συνεχίζει να έχει έως την 31η Αυγούστου 2019) ο αντιδήμαρχος και μεγάλων έργων κ. Διονύσης Λυκούδης. (Διάβασε εδω )

Σήμερα με τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα επιβεβαιώνεται ο σχολιασμός μας ότι οι έλεγχοι στην εν λόγω υπηρεσία για τα έργα στην οδό Π. Βαλλιάνου και κεντρική Πλατεία Αργοστολίου,  έχουν ολοκληρωθεί και έχουν κοινοποιηθεί και στο Δήμαρχο Κεφαλονιάς τα σχετικά  πορίσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα των επιθεωρητών καταλήγει στην απόδοση ευθυνών τόσο σε υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών για τους οποίους ζητάει από τον δήμαρχο «να ασκήσει, τις πειθαρχικές του αρμοδιότητες» με βάση το νόμο, όσο και σε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς τα οποία παραπέμπονται στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης (Πάτρα) «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ως πειθαρχικώς Προϊστάμενος των Δημοτικών Αρχών»

Το πόρισμα φέρεται να αποδίδει ευθύνες στους υπαλλήλους για την υλοποίηση εργασιών που δεν περιλαμβάνονταν στη σύμβαση του έργου, όπως και τη μη έγκαιρη, εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου περάτωση των εργασιών.

Επίσης το πόρισμα φέρεται να αποδίδει ευθύνες σε δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι με δύο αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου αφενός «χορηγήθηκαν παρατάσεις για το έργο οι οποίες δεν προβλέπονταν από τη νομοθεσία των δημοσίων έργων» και αφετέρου εγκρίθηκε «Α.Π.Ε. του έργου με μεγάλη καθυστέρηση, οκτώμισι (8,5) μήνες μετά τη βεβαιωμένη περαίωση αυτού και ενώ οι νέες εργασίες και οι υπερβάλλουσες ποσότητες εργασιών που περιλαμβάνονταν στον Α.Π.Ε. είχαν ήδη υλοποιηθεί από τον Ανάδοχο πριν την έγκρισή τους, εγκρίνοντας την εκτέλεση των εργασιών αυτών χωρίς έλεγχο».

Η πορεία προς την διάσπαση του δήμου Κεφαλονιάς και την ίδρυση των τριών νέων δήμων δεν θα είναι καθόλου εύκολη… μα καθόλου εύκολη!

Ο Σχολιαστής

SHARE

Σχόλιο

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο