Μεγάλη η κινητοποίηση για την κατάσβεση της φωτιάς στη Λαγγάδα. Εκτός απο τις τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις που τέθηκαν σε συναγερμό από στεριάς και αέρος ήρθαν και δυο αεροπλάνα, ενα σινουκ και ένα ελικόπτερο. Ο λόγος της κινητοποίησης ειναι και  οι κολώνες της ΔΕΗ . Ηδη μια κολώνα κάηκε με αποτέλεσμα να γίνει διακοπή ρεύματος τόσο στα γύρω χωριά όσο και στη.. Σκάλα!! λόγω δικτύου. Η ώρα ειναι 19.00 μμ και ακόμα επιχειρουν τα αεροπλάνα. Κυριολεκτικά αερομαχία ! Μερικές πτήσεις γίνονται πολύ χαμηλά πάνω από τα σπίτια στο Αργοστόλι.

Τι αναφέρει η Πυροσβεστική για τη φωτιά:

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Προκοπάτα Κεφαλονιάς. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 17 με 5 οχήματα και 2 PZL.

2 hours ago

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην στα Προκοπάτα Κεφαλονιάς και πλέον επιχειρούν: 26 πυροσβέστες (19 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρου τμήματος), 1 Α/Φ, 1 Ε/Π και 2 PZL.

===

17.05 Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 17.00 σήμερα το απόγευμα  στη περιοχή της Λαγγάδας . Προς  κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν τα δυο Πετζετέλ και Πυροσβεστικές δυνάμεις. Δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες, είναι σε δασική περιοχή. Προς βοήθεια ηρθε και πυροσβεστικο ελικόπτερο και αεροπλάνο που αντλεί νερό απο τη θάλασσα.

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο