Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που κάνουμε στο αεροπλάνο! Το ξέρατε;

Στο αεροπλάνο πρέπει να τηρούμε κάποιους κανόνες ώστε να είμαστε ασφαλείς, αλλά υπάρχει ένα επικίνδυνο πράγμα που πολλοί κάνουμε και λίγοι το γνωρίζουμε.

Κάποια πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε στο αεροπλάνο είναι γνωστά σε όλους μας, όπως ότι δεν ανάβουμε σε καμία περίπτωση τσιγάρο και δεν έχουμε μεγάλη βαλίτσα που δεν χωράει μέσα στην καμπίνα… Στον αέρα οφείλουμε να ακολουθούμε αυστηρά τους κανόνες της πτήσης για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να διευκολύνουμε το δύσκολο έργο των αεροσυνοδών. Εμείς σας βρήκαμε και 15 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να τα κάνετε σε ένα ταξίδι με αεροπλάνο…αν δεν θέλετε να μπλέξετε άσχημα.

Παρ’ ολ’ αυτά, όπως συμβουλεύουν τόσο οι αεροσυνοδοί, όσο και η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας η ζώνη των επιβατών ότι ενώ εμείς συνήθως λύνουμε τη ζώνη μας κανονικά πρέπει να παραμένει δεμένη ακόμα και όταν η ένδειξη δεν είναι αναμμένη.

Ζώνη στο αεροπλάνο

Ο λόγος είναι ότι αν και τότε μπορούν οι επιβάτες να σηκωθούν από το κάθισμα, τα κενά αέρος είναι μερικές φορές απρόβλεπτα και μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό.

Όπως αναφέρει το Condé Nast Traveler, μία τέτοια περίπτωση ήταν μία πτήση της Etihad από το Άμπου Ντάμπι στην Τζακάρτα, στην οποία τραυματίστηκαν 31 άνθρωποι. Κάτι παρόμοιο συνέβη και σε μία πτήση της JetBlue από την Βοστόνη στο Σακραμέντο, όπου λόγω κακοκαιρίας το αεροσκάφος είχε αναταράξεις. Μία επιβάτης της πτήσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είδε μία άλλη επιβάτη «κυριολεκτικά να πετάγεται από την θέση της».

Επειδή, λοιπόν, καλύτερα να είμαστε προσεκτικοί, καλό θα είναι να έχουμε δεμένη την ζώνη μας σε όλη τη διάρκεια της πτήσης! Εκτός αν θέλουμε να επισκεφτούμε την τουαλέτα…

SOURCEhttps://www.youweekly.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο