Ποιος ποδηλατόδρομος…εδώ είναι Βαλκάνια κι εμείς πολύ λίγοι

Μια εικόνα καθημερινή που μας απογοητεύει, μας θυμώνει και μας εξοργίζει χωρίς όμως να μπορούμε να την διαχειριστούμε.

Στον λεγόμενο ποδηλατόδρομο, που κατασκευάστηκε από το πάρκινγκ του Λιμεναρχείου μέχρι το αγκυροβόλιο στο Μαϊστράτο, η παραπάνω εικόνα είναι σύνηθες φαινόμενο.

Σήμερα, πάνω στη λωρίδα  αυτοκίνητα ΙΧ, ενοικιαζόμενα αλλά και τουριστικό λεωφορείο που προφανώς θα περιμένει τουρίστες.

Η λωρίδα στην οποία θα έπρεπε να κινούνται μόνο ποδήλατα είναι μονίμως κατειλημμένη από αυτοκίνητα.Η δικαιολογία κάποιων  ότι δεν υπάρχουν αρκετοί χώροι στάθμευσης δεν είναι αρκετή για να νομιμοποιήσει τέτοια συμπεριφορά.

Το  συνηθίζουμε στη χώρα μας να μην σεβόμαστε τους ποδηλατόδρομους, την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) στις εθνικές οδούς, τις ράμπες και τους ειδικούς χώρους στάθμευσης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τείνω να πω ότι είναι στο αίμα μας να μην υπακούμε σε νόμους παρά μόνο αν πρόκειται να τιμωρηθούμε.

Οι συμπολίτες μας εδώ στο Αργοστόλι γνωρίζουν, ότι εφόσον το έργο της Κυανής Ακτής δεν έχει παραδοθεί επίσημα, δεν υφίσταται και παράβαση για την οποία θα  τιμωρηθούν οπότε ανερυθρίαστα καταλαμβάνουν τον χώρο λες κι αλλάζει η χρήση της λωρίδας αν το έργο έχει ή δεν έχει παραληφθεί επίσημα.

Οι δε τουρίστες που πολύ συχνά κατεβαίνουν με τα ποδήλατά τους από τα κρουαζιερόπλοια, θα έχουν εκτός των άλλων να θυμούνται και να επιβεβαιώνουν όλα όσα ακούγονται για εμάς στο εξωτερικό.

Η φωτογραφία είναι από το fb του Pantelis Ioannidis

SHARE

Σχόλιο

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο