Ενθουσίασε τους εκατοντάδες Κεφαλονίτες (κυρίως Κεφαλλονίτισσες) ακολούθους του ο Ακης Πετρετζίκης με την παρουσιάση τριών συνταγών του στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Ληξουρίου, οι οποίες βασίστηκαν 100% σε προϊόντα της Κεφαλονιάς..

Αριστος επαγγελαματίας ο Ακης και παθιασμένος μάγειρας, παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία που είχε περάσει όλη μέρα με ατυχή συμβάντα (μέχρι τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ βρέθηκε ο άνθρωπος) , μοιράστηκε με τον κόσμο τρεις υπέροχες , πρωτότυπες συνταγές, φωτογραφήθηκε με τους φαν του οι οποίοι τον ακολούθησαν και μέσα στο φερι μποτ της επιστροφής στο Αργοστόλι.

Την οργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας είχε και εφέτος αναλάβει το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ με τον προεδρο του Σταύρο Σπαθή να υποδέχεται και να καλωσορίζει τον σεφ και την ομάδα του.

Να σημειώσουμε ότι την «τεχνική» υποστήριξη της κουζίνας του είχε αναλάβει επάξια το ΜΥΘΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ , ο δε Ανδρέας Παντελιός και εκ μέρους της εταιρίας και του Επιμελητηρίου ήταν μαζί του.

Στην προβολή των δρώμενων στην κουζίνα , σε γιγαντο-οθόνη και τον ήχο βέβαια, είχε αναλάβει το “ΗΧΟΘΕΑΜΑ” του Οθωνα Κουταβά με άριστα αποτελέσματα.

  • Ο Ακης μαγείρεψε τρεις συνταγές :
    Λαυράκι ταρτάρ των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς , σερβιρισμένο σε φετούλε ψωμιού,  με αρωματικά βότανα
    Κριθαρότο με λουκάνικο και γραβιέρα
    Γιαούρτι με μάντολες και σταφίδες.

Επαναλαμβάνουμε ότι όλα τα προιόντα που χρησιμοποίησε ο Ακης , από το Λαυράκι έως το λαδάκι και τα αρωματικά,  ήταν τοπικά κυριως Ληξουριώτικα , Κεφαλονιτίκα προϊόντα.

Ελπίζουμε να δούμε τις συνταγές που μαγείρεψε στο Ληξούρι και στο site του για να τις δοκιμάσουμε και στην οικογενειακή μας κουζίνα.

Για όσους αγαπάνε την μαγειρική , για όσους ψάχνονται με τα τοπικά μας προϊόντα , αλλά πρωτίστως για τους ντόπιους σεφ,  ο Ακης Πετρετζικης άνοιξε νέους μαγειρικούς ορίζοντες στη δημιουργικότητά τους..

Ευχαριστούμε Ακη , τόσο για την επαγγελματική και με πάθος μαγειρική επίδειξη όσο και για την δημιουργική χρήσης των τοπικών μας προϊόντων.

Ελένη Δ. Χιόνη

√  Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ (ΚΛΙΚ)

 

SHARE

2 Σχόλια

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο