Φώτης Αντωνόπουλος :  Πήρε την αγαπημένη του και τα .. ασανσέρ του και ήρθε να ζήσει στην Κεφαλονιά!

Πόσα   λέγονται και πόσα γράφονται  για το «brain drain». Για τη μετανάστευση επιστημόνων και εξειδικευμένων επαγγελματιών από την Ελλάδα σε μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες. Και είναι έτσι. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για μια θέση στο εξωτερικό αφού δεν έβρισκαν εργασία στην Ελλάδα..

Φώτης Αντωνόπουλος

Αυτοί που έφυγαν …και αυτοί που γύρισαν!

Υπάρχουν όμως και δεκάδες άλλοι που γύρισαν από μια μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας  είτε από το εξωτερικό .

Ο Φώτης Αντωνόπουλος είναι ένας από αυτούς… Πατρινός στην καταγωγή, επαγγελματίας μέχρι πρόσφατα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα , από 15 χρονών τεχνίτης στα ασανσέρ,  ερωτεύτηκε Κεφαλονίτισσα , την παντρεύτηκε και μαζί επέστρεψαν στο νησί.

Δώρα Γεωργάτου και Φώτης Αντωνόπουλος

Η σύζυγος του Θεοδώρα Γεωργάτου με καταγωγή απο το Μαρκόπουλο,  εργάζεται στον ιδιωτικό τομές και ο Φώτης στην ελεύθερη αγορά εγκαθιστώντας στα Μαζαρακάτα  την επιχείρησή του .

 Ήταν μεγάλη απόφαση για εσάς να μεταφέρετε τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες από τη Πάτρα στην Κεφαλονιά?

Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις πλεύση στη ζωή σου και τα όνειρα πραγματοποιούνται μόνο όταν εσύ ο ίδιος είσαι έτοιμος να τα υποδεχθείς . Η αγάπη μας όμως για την Κεφαλονιά  μας έκανε να τολμήσουμε αυτό το εγχείρημα .

Είχατε δυσκολίες με την εγκατάστασή σας στο Αργοστόλι ?  Βρήκατε εύκολα κατάστημα και σπίτι?

Στον τομέα αυτό μας ευνόησε το γεγονός ότι διαθέταμε ήδη τον κατάλληλο χώρο για τη στέγαση μας.

Ποιες οι σχέσεις σας με τη τοπική αγορά?  Υπάρχει δουναι – λαβειν??

Καθώς το επάγγελμα μου είναι εξειδικευμένο και όπως καταλαβαίνετε υλικά και ανταλλακτικά δεν υπάρχουν στο νησί.  Προσπαθώ ωστόσο με τα αναλώσιμα και αλλά υλικά που χρησιμοποιώ να στηρίζω  την τοπική αγορά και να ενισχύω  της τοπικές επιχειρήσεις, καθώς πιστεύω ότι τα χρήματα πρέπει να ξαναγυρίζουν και να κάνουν τον κύκλο τους εντός του νησιού . Πρέπει να είναι συνείδηση και συμφέρον όλων μας να αλληλοϋποστηριζόμαστε , να κάνουμε τις συναλλαγές μας στην ντόπια αγορά η οποία και ποικιλία και ποιότητα αναλωσίμων προσφέρει αλλά είναι και δίπλα μας.

Φωτης Αντωνόπουλος. Στο εργαστήριο του τεχνικού υπάρχουν περισσότερεςοθόνες από ..κατσαβίδια!

 Τι προσφέρετε στις τοπικές – φαντάζομαι κυρίως τουριστικές επιχειρήσεις – που θέλουν να εγκαταστήσουν ασανσέρ?

Προσπαθώ μετά  από 18 χρόνια πείρας  σε αυτή τη δουλειά και με γνώμονα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες επιχειρήσεις μέχρι τώρα λόγω έλλειψης εξειδικευμένων τεχνιτών,     να προσφέρω πάνω από όλα ασφάλεια , συνέπεια ,αξιοπιστία ,τεχνογνωσία   και φυσικά υψηλή τεχνολογία.

Αυτό το έδειξα και το 2016 στην έκθεση IQ ΠΑΤΡΑΣ που κατασκεύασα εγώ ο ίδιος έναν ηλιακό ανελκυστήρα . Δείτε το σχετικό βίντεο.

Η δίψα μου και η τελειομανία μου για αυτή τη δουλειά με κάνει να παρακολουθώ τις εξελίξεις ,να ενημερώνομαι συνεχώς από σεμινάρια και εκθέσεις και να προτείνω στους πελάτες μου κάτι διαφορετικό ,πρωτότυπο και τεχνολογικά άρτιο .

Για παράδειγμα:

  • Εγκαθιστούμε  σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου ανελκυστήρα ( τηλε-διαχειρηση )για να βλέπουμε από μακριά τυχόν σφάλματα και να πηγαίνουμε έτοιμοι και οργανωμένοι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα .
  • Τοποθετούμε οθόνες μέσα σε ανελκυστήρες που δείχνουν τις όμορφες παραλίες του νησιού μας στους τουρίστες .
  • Οι ανελκυστήρες «μιλάνε»  στις γλώσσες που θέλουμε ανάλογα τους πελάτες μας.

Ασχολείστε μόνο με εγκαταστάσεις ασανσέρ ή και με το σέρβις ήδη εγκατεστημένων  μονάδων από άλλες επιχειρήσεις?

Ασχολούμαστε με ότι αφορά την .. ανύψωση.

Εγκαθιστούμε ανελκυστήρες σε δημόσιες υπηρεσίες, σε ξενοδοχεία, σε επιχειρήσεις μεταφορών.

Εγκαθιστούμε ασανσέρ στα σπίτια και κάθε είδους ανύψωση ανάλογα το πρόβλημα και τις ανάγκες του πελάτη.. Ακόμα και ανελκυστήρες ΑΜΕΑ ή και καρεκλάκι σκάλας εσωτερικής  ή εξωτερικής.

Φυσικά κάνουμε και συντηρήσεις σε εγκατεστημένους ανελκυστήρες ότι μάρκας και ότι χρονολογίας και αν είναι ..διαθέτουμε στοκ ανταλλακτικών για να καλύψουμε κάθε βλάβη και να επέμβουμε άμεσα σε ότι θέμα προκύψει.

Η Κεφαλονιά και κυρίως το Αργοστόλι έχει μεγάλο αριθμό κατοίκων άνω των 60 ετών, μεγάλο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας μέσα στο ίδιο τους το σπίτι χωρίς να είναι ανάπηροι. Είναι πχ κάποια σκαλιά από το πορτόνι  έως τη πόρτα, ή κάποια εσωτερικά σκαλιά …   Έχετε λύση για αυτές τις ανάγκες ?   

Για τις περιπτώσεις αυτές υπάρχουν αρκετές λύσεις αρκεί να πάμε να εξετάσουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά  και να μπορέσουμε να προσαρμόσουμε το ανάλογο μηχάνημα με βάση τις ανάγκες του κάθε πελάτη .

Με τη συζήτηση διαπιστώνουμε ότι ήσαστε εντελώς απαραίτητοι στην Κεφαλονιά. Το ασανσέρ δεν είναι πια είδος πολυτελείας αλλά πρώτης ανάγκης και οι τεχνικοί λίγοι και ελάχιστα εκπαιδευμένοι.  Αρα καλύπτετε ένα μεγάλο κενό. Είναι έτσι?

Κάπως έτσι πρέπει να είναι γιατί πραγματικά έχουμε πολλές κλήσεις και συστάσεις για σέρβις  ήδη εγκατεστημένων μονάδων .  Παράλληλα επισκεπτόμαστε συναφείς κλάδους τους ενημερώνουμε για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες γιατί αυτοί είναι χρόνια στη τοπική αγορά και ξέρουν..

Δηλαδή δεν διστάζετε να συνεργαστείτε με τοπικούς επαγγελματίες?

Το αντίθετο ! Το επιδιώκουμε. Εάν λχ έχουμε συνεργασία με μηχανικούς από την αρχή που σχεδιάζεται το σπίτι ή το ξενοδοχείο και για τους δυο μας θα είναι πιο εύκολη η δουλειά αλλά και ο πελάτης θα πάρει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστούμε για αυτή τη συζήτηση και να σας ευχηθούμε καλως ήρθατε στο νησί μας ως παραμπαστός ή ερωτικός μετανάστης , Υγεία  και καλές δουλειές !

Σας ευχαριστώ..

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ – ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ :

Antonopoulos F. Elevator 

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο