Τι απαντά ο Μποτρίνι στις καταγγελίες περί βασανισμού στο εστιατόριό του

Την δική του εκδοχή για τα όσα υποστηρίζει 19χρονος σπουδαστής της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων περί βασανισμού στο εστιατόριό του δίνει ο βραβευμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1

Σύμφωνα με την καταγγελία ο 19χρονος φέρεται να δεχόταν «επιθέσεις» με καυτό λάδι στα χέρια και εγκαύματα με τα εργαλεία μαγειρικής, από τον υπεύθυνο κουζίνας εστιατορίου που τον αποδοκίμαζε φραστικά ενώ τους ασκούσε και λεκτική βία.

Ο Έκτορας Μποτρίνι που είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου ανέφερε στον ΑΝΤ1: «Αυτά είναι γελοιότητες. Τις επόμενες μέρες φαντάζομαι θα μάθετε ποια είναι η αλήθεια. Πιστεύω ότι γύρω από αυτό υπάρχει ένας δόλος. Είναι πολύ ψέμα. Σίγουρα τα δύο παιδιά ήρθαν σε διαπληκτισμό μεταξύ τους. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται, ένας άνθρωπος που δεν είναι ευχαριστημένος σε μία επιχείρηση σηκώνεται και φεύγει. Δεν είναι κανείς δεμένος με σχοινί, ή με αλυσίδα στο πόδι. Ακούω χοντράδες, προσεχώς θα φανεί η αλήθεια. Είμαι σίγουρος. Είμαι εδώ, μιλάω με τα παιδιά της κουζίνας… όλοι γελάμε με αυτά που ακούμε», είπε μεταξύ άλλων.

Το χρονικό

Φωτογραφίες σοκ: Έριχναν καυτό λάδι σε 19χρονο μαθητευόμενο σε εστιατόριο στην Κέρκυρα

Σοκαριστική καταγγελία για βάναυση συμπεριφορά σε εστιατόριο στην Κέρκυρα, σε βάρος 19χρονου μαθητευόμενου, σπουδαστή της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 19χρονος δεχόταν επιθέσεις καυτό λάδι στα χέρια και εγκαύματα με εργαλεία μαγειρικής από τον υπεύθυνο κουζίνας εστιατορίου στην περιοχή Μέση της Κέρκυρας. Επιπλέον, ο ίδιος αποδοκίμαζε φραστικά τον 19χρονο και του ασκούσε λεκτική βία.

Το γεγονός αυτό επαναλήφθηκε πολλές φορές, δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Πελάης. Τελικά, η βάναυση συμπεριφορά που αντιμετώπιζε ο 19χρονος μαθητευόμενος μαγειρικής ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν ο νεαρός επισκέφθηκε τον ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς του. Στη συνέχεια, ο 19χρονος έκανε καταγγελία στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

«Είναι το πρώτο γεγονός που μας καταγγέλλεται επισήμως», δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ενώ επισήμανε ότι «παρόμοια περιστατικά σημειώνονται καθημερινώς χωρίς όμως δυστυχώς να καταγγελθούν από τα θύματα καθώς υπάρχει ο φόβος της απόλυσης τους».

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν τα σημάδια στα χέρια του 19χρονου, ο οποίος προχώρησε στην καταγγελία.

SOURCEwww.cnn.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο