Μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα και το σάλο που προκλήθηκε, η αστυνομία του Γκάλβεστον ζήτησε δημόσια συγνώμη,

«για την κακή κρίση των δύο αστυνομικών, που εφήρμοσαν μια τεχνική μεταφοράς συλληφθέντων για την οποία έχουν εκπαιδευτεί, ενώ θα μπορούσαν να περιμένουν να φθάσει ένα περιπολικό στο σημείο»

Το Τμήμα ανακοίνωσε ότι αυτός ο τρόπος μεταγωγής δεν είναι ο καταλληλότερος σε τέτοιες περιπτώσεις και χρησιμοποιήθηκε λανθασμένα και ότι θα διακόψει την επίμαχη πρακτική διότι αντιλαμβάνεται την αρνητική εντύπωση που υπάρχει.

Διευκρίνισε ωστόσο πως η απόφαση για αυτή την μέθοδο «μεταφοράς» του κρατούμενου επιλέχθηκε διότι δεν υπήρχε άλλο διαθέσιμο μέσο ενώ προσέθεσε πως οι αστυνομικοί δεν τραβούσαν με σχοινί τον κ. Νιλ.

«Οι άνδρες μου δεν είχαν κακή πρόθεση την ώρα της σύλληψης αλλά αλλάξαμε αμέσως την πολιτική μας ώστε να αποτρέψουμε την χρήση αυτής της τεχνικής», προσέθεσε ο αρχηγός του Τμήματος.

=========

Διεθνή κατακραυγή, με τα σχόλια περί προώθησης ρατσιστικών ιδεολογιών να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, προκάλεσε φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται αστυνομικός πάνω σε άλογο να τραβά με σκοινί Αφροαμερικανό. Για το περιστατικό που σημειώθηκε στο Τέξας έσπευσε να δώσει εξηγήσεις ο επικεφαλής της Αστυνομίας, της κομητείας Γκάλβεστον, ο οποίος τόνισε ότι δεν έγινε σωστή εκτίμηση του συμβάντος.

Οι σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν άργησαν, πάντως, να κάνουν την εμφάνισή τους, με τις αναφορές περί εικόνων που παραπέμπουν σε εποχές δουλείας να είναι πολλές.

Ο Ντόναλντ Νίλι συνελήφθη για ποινικό αδίκημα, Οι Αρχές διευκρινίζουν, επιχειρώντας να ρίξουν τους τόνους, ότι ο άνδρας δεν ήταν δεμένος με σκοινί αλλά με χειροπέδες.

Η πρακτική κατά την οποία ύποπτος για τέλεση αδικήματος δένεται με σκοινί και η αστυνομία τον τραβά πάνω σε άλογο εφαρμοζόταν και εφαρμόζεται κατά περίπτωση στην κομητεία Γκάλβεστον. Πλέον όμως, όπως επισημαίνουν αξιωματούχοι, εξετάζεται κατάργηση της συγκεκριμένης μεθόδου τιμωρίας.

Ο υπεύθυνος για θέματα Δικαιοσύνης της κομητείας Γκάλβεστον, Λίον Φίλιπς, μίλησε από την πλευρά του για ντροπιαστική στιγμή, ενώ τόνισε πως ο Αφροαμερικανός έπασχε από ψυχική ασθένεια οπότε οι αστυνομικοί θα έπερεπε να περιμένουν να καταφθάσει περιπολικό ανεξάρτητα από τον χρόνο αναμονής.

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο