Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος η αεροπορική εταιρεία Norwegian είναι η πρώτη που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της προς το νησί μας.

Οι πτήσεις από το Όσλο ξεκίνησαν στις 20 Ιουνίου και σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελευταία πτήση στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς.

Το πρόγραμμα από τη Νορβηγία είναι αρκετά μικρό με συνέπεια και ο αριθμός των τουριστών να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα χωρίς να έχουν γίνει κινήσεις από τους διαχειριστές της τουριστικής πολιτικής για περαιτέρω διεύρυνση.

Από την περασμένη άνοιξη όταν και σας παρουσιάσαμε το πως θα κινηθούν οι διάφορες αγορές (διαβάστε εδώ) είχαμε επισημάνει ότι το 2019 θα έχουμε λιγότερες πτήσεις και από τη Σουηδία κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των τουριστών από τη συγκεκριμένη χώρα και πράγματι τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν περίπου 2500 λιγότερες αφίξεις….!!!

Επίσης φέτος σταμάτησαν και οι πτήσεις από τη Δανία ενώ στη Φινλανδία η Κεφαλονιά εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί άγνωστο προορισμό.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις μας για μία κακή τουριστική σεζόν όσον αφορά τις Σκανδιναβικές χώρες και θα επισημάνουμε για μία ακόμα φορά ότι θα πρέπει να γίνουν ουσιαστικές δράσεις αν θέλουμε “ποιοτικότερο” τουρισμό.

 

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο