Χωματερή στο βυθό της Ανδρου ανακάλυψε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Τι λέει ο δήμαρχος

Τους λόγους για τους οποίους εντοπίστηκε τόσο μεγάλος όγκος σκουπιδιών στον βυθό παραλίας της Ανδρου εξήγησε ο δήμαρχος του νησιού, απαντώντας έτσι έμμεσα στο σχόλιο του Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Ανδρου, Θεοδόσης Σουσούδης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του OPEN έκανε λόγο για απομακρυσμένη παραλία, όπου είχε λάβει χώρα ατύχημα πριν από 7 χρόνια. Συγκεκριμένα, είχε καταρρεύσει τμήμα της χωματερής με αποτέλεσμα απορρίμματα να καταλήξουν στον πυθμένα. Οπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος, ενώ έγιναν έργα καθαρισμού, οι αρχές δεν είχαν προνοήσει τότε για τον καθαρισμό του βυθού.

«Το λάθος μας είναι που δεν σκέφτηκε κανείς να πέσουν και δύτες, να δουν αν στην θάλασσα υπάρχουν και απορρίμματα» αναφέρει σε τηλεφωνική του δήλωση στο δελτίο ο απερχόμενος Δήμαρχος που ωστόσο συμπληρώνει: «Η Ανδρος είναι πεντακάθαρη, οι παραλίες είναι πεντακάθαρες, μάλιστα έχουμε σημειώσει και αύξηση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια».

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του Ντι Κάπριο στο Instagram με ένα βίντεο, γράφοντας στη λεζάντα:

«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από το νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια ψαρεύουμε για να φάμε».

SOURCEhttps://www.aftodioikisi.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο