Μια ανέλπιστη ευκαιρία μια μεγάλη τιμή να παρακολουθήσουμε και να φωτογραφήσουμε τη πρόβα του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη και της ορχήστρας του για την σημερινή μεγάλη συναυλία στα Φαρακλάτα.  ”H ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ”.

Στην πρόβα πήραν μέρος η 20μελή συμφωνική ορχήστρα και μαντολινάτα Ελλάδος . Ανάμεσα στα μέλη της κορυφαίοι μουσικοί και Κεφαλονίτες όπως ο αγαπημένος μας σαζοφωνίστας Κώστας Φραντζής.

Και οι υπέροχοι Λυρικοί Καλιτέχνες: Αντώνης Κορωναίος, Ελένη Δάβου, Ολγιάννα Πανίτσα-Μεταξά και ο κορυφαίος λαϊκός ερμηνευτής: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ.

Η πρόβα κράτησε περισσότερες από οχτώ ώρες και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τζανή Μεταξά στον ΚΕΦΑΛΟ . Αρκετά από τα μέλη της ορχήστρας ήρθαν κατ΄ευθείαν από το αεροδρόμιο ή τα φέρι , με τις βαλίτσες τους.

Ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης επέτρεψε την φωτογράφιση παρά την ένταση της δουλειάς.  Ο Κώστας Μακεδόνας, ένας υπέροχος , γλυκός , σεμνός άνθρωπος πρόθυμα φωτογραφήθηκε για το kefaloniapress.

Ευγενέστατοι όλοι οι καλλιτέχνες, μουσικοί και τραγουδιστές. Εξαιρετικοί!

Από αριστερά Αντώνης Κορωναίος, Κώστας Μακεδόνας, Διονύσης Γασπαρινάτος. Στο κέντρο ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης

Εντυπωσιαστήκαμε από την πειθαρχία , τον σεβασμό, την ομαδικότητα το ταλέντο της ορχήστρας όπως και τις υπέροχες φωνές των τεσσάρων τραγουδιστών.

Η επιμονή στη τελειότητα του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη , τα «πάλι» και πάμε και από τα όγδοα και διάφορα άλλα παραγγέλματα άγνωστα στους αδαείς, αντιμετωπίζονταν από την ορχήστρα με απόλυτη αποδοχή χωρίς εκνευρισμό , κόπο ή αντιρρήσεις , αντίθετα με απόλυτη εμπιστοσύνη στον μαέστρο, στο δάσκαλο , για να βγει όπως αυτός ήθελε.

Πρόβες που αν πέταγε μύγα θα την άκουγες, χωρίς ούτε μια κουβέντα ανάμεσα στα μικρά διαλείμματα , χωρίς ανυπομονησία … Συνεπαρμένοι όλοι από τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Παναγής Μπαρμπάτης επέμενε στη τελειότητα, ήταν όμως όλα τέλεια.. Μια ορχήστρα με 20 μουσικούς , κορυφαίους στο είδος τους ο καθένας, με τη συμμετοχή τεσσάρων κορυφαίων τραγουδιστών αγγίζει τη τελειότητα..

Και αυτή τη τελειότητα θα απολαύσουμε απόψε στα Φαρακλάτα στο μεγάλο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού, στη συναυλία «Η Ελλάδα του Μίκη Θεοδωράκη»!

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για τη τιμή και την εμπειρία που μας προσφέρατε.

Ελένη Δ. Χιόνη

ΥΓ. Διακρτικά και αθόρυβα στο βάθος της αίθουσας παρακολουθούσαν τη πρόβα δυο φανατικοί μουσικόφιλοι : o Διονύσης Γασπαρινάτος και ο Γιώτης Κρεμμύδας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδω :

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο