ΛΙΜΑΝΙ ΣΑΜΗΣ: και οι σχαρες έχουν επισκευαστεί και φωτισμός υπάρχει και συντήριση γίνεται… στα χαρτιά!

Πριν λίγες μέρες δημοσιευτηκε καταγγελία για ατύχημα στο λιμάνι της Σάμης. Το ποδαράκι ενός μικρού κοριτσιού σφήνωσε στις σχάρες του λιμανιού της Σάμης καθώς εκανε περίπτατο με τους γονείς της.  (Διάβασε εδω).

ατυχημα λιμανι Σαμης

Και όμως -σύμφωνα με τα “χαρτιά”, τις αποφάσεις, τις πληρωμές και τις παραδόσεις του Λιμενικου Ταμείου και οι σχάρες έχουν φτιαχτει και λάμπες εχουν αγοραστεί και συντήρηση υπάρχει για όλο το χώρο του λιμανιού.

Μόνο που άλλα λένε τα χαρτιά και άλλα βλέπει ο κόσμος Σαμικοί και τουρίστες.

Στις 23/5/2019 πλήρωσε λοιπόν το λιμενικό Ταμείο με απόφαση προέδρου κ. Αλέξανδρου Μοσχονά  3.000 ευρώ για επισκευή 30 μέτρα σχάρες και το αποτέλεσμα το είδαμε.

Και επειδή αναφέρθηκε στην  καταγγελία ότι δεν υπήραν και φώτα στην περιοχή που έγινε το ατύχημα παραθέτουμε τις πληρωμές του προέδρου του Λιμενικού ταμείου Αλέξη Μοσχονά  με ΑΔΑ:ΨΙ5ΣΟΡΗ0-ΒΦ9 προμήθεια υλικών για την επισκευή και συντήρηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού λιμένος Σάμης ΠΟΣΟ 3.924 ΕΥΡΏ   και με

ΑΔΑ:ΩΧΜ4ΟΡΗ0-ΞΡΔ  εργασίες επισκευής και συντήρησης δικτύου ηλεκτροφωτισμού λιμένος Σάμης  ΠΟΣΟ 4.900 ΕΥΡΩ 

ΣΥΝΟΛΟ  ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΑΜΗΣ  8.824 ευρώ  στις 5/6/2019

Τώρα το άν οι σχάρες και το αν ο ηλεκτροφωτισμός εξακολουθούν να είναι παγίδες για τον κόσμο, ας το δουν οι συντάξαντες την έκθεση του έργου, οι παραλαβόντες το έργο και το διοικητικό συμβούλιο του λιμενικού ταμείου.

Δείτε πιο κάτω την σημερινή κατάσταση των σχαρών στο λιμάνι της Σάμης και θαυμάστε τα έργα του Λιμενικού Ταμείου, με κώνους και πί για απαγορευτικό.

Μα τα ” εξαιρετικά ” έργα του Προέδρου δεν σταματούν εδώ.

Αποφάσισε να αλλάξει ύστερα από 2,5 χρόνια το αίσχος των σκουριασμένων και επικίνδυνων καθισμάτων στο κιόσκι έξω από το σημείο που προσεγγίζει το καράβι από την Πάτρα.

Με ΑΔΑ: ΩΜΘΗΟΡΗ0-ΜΤΤ πλήρωσε την  προμήθεια 8 παγκακίων για τοποθέτησή τους στον λιμένα της Σάμης 2.616,40 ευρώ.

Εκτός όμως από αυτό έκανε και άλλη μια ανάθεση στον ίδιο προμηθευτή με τα παγκάκια. Με ΑΔΑ: ΩΧ17ΟΡΗ0-4Ρ6 ποσου 4.700,00 €) με το ΦΠΑ για συντήρηση  και επισκευή  στον λιμένα της Σάμης .

Α Ν Α Θ Ε Τ Ε Ι

στον δεύτερο των συμβαλλομένων , ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ«ελαιοχρωματισμοί-συντήρηση-ανακαινίσεις» τις εργασίες συντήρησης και επισκευής του λιμένος της Σάμης και συγκεκριμένα:

  1. Αποξήλωση και τοποθέτηση παγκακίων στο στέγαστρο που βρίσκεται στολιμένα της Σάμης.
  1. Αποξήλωση και επισκευή του κιγκλιδώματος προς τη θάλασσα μετά τωνυλικών στο συγκεκριμένο στέγαστρο.
  1. Ελαιοχρωματισμός στεγάστρου μετά των υλικών.

 Απομάκρυνση όλων των αποξηλωμένων εξαρτημάτων από το στέγαστρο καθώς επίσης και απομάκρυνση όλων των αποξηλωμένων κιγκλιδωμάτων.

Η πληρωμή του έργου αυτού έγινε 8/8/2019 με ΑΔΑ:ΩΠΑΨΟΡΗ0-20Ν.

Και αναρωτιόμαστε εμείς οι Σαμικοί πόσο, στοίχισαν 8 παγκάκια να τοποθετηθούν και να κοπούν τα άλλα σάποια καθίσματα που ούτως η άλλως ήταν ερείπια.

Από τις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε σε ποιά σημεία και μόνο, έγινε ο ελαιοχρωματισμός του στεγάστρου. Ποιά  κιγκλιδώματα επισκευάστηκαν και βάφτηκαν και σε πόσα οι σκουριές είναι εμφανείς. Η μεταφορά των σάπιων για πέταμα πόσο κόστισε; Το ίδιο αυτοκίνητο που έφερε τα παγκάκια το ίδιο μπορούσε να πάρει και τα σάπια σε ένα δρομολόγιο.

Η επιτροπή παραλαβής είναι ευχαριστημένη με αυτό που παρέλαβε;

Χώρια που από τις φωτογραφίες η καθαριότητα του χώρου είναι ντροπιαστική.

Ευτυχώς που οι μέρες που απόμειναν είναι λίγες γιατί  η εικόνα που αφήνει το νησί μας εξ αιτίας μερικών ανθρώπων,  δεν είναι αυτή που θα έπρεπε.

Το Λιμενικό Ταμείο ΠΛΗΡΩΝΕΙ, οι δουλειές που παραλαμβάνει τις περισσότερες φορές είναι για γέλια και για κλάματα όπως το πάρει ο καθένας, το χειρότερο είναι ότι κανένας από τους υπεύθυνους δεν είχε ποτέ την ευθιξία ούτε να απαντήσει, ούτε να παραιτηθεί.

Σαμικός Περιπατητής

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο