Καίγεται ο Αμαζόνιος, ο πνεύμονας του πλανήτη – Πού ειναι οι ευαίσθητοι που κλαίγανε για την Παναγία των Παρισίων; (Video)

Ρεκόρ καταγράφει φέτος ο αριθμός των πυρκαγιών στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Η  τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή είναι σε εξέλιξη όμως ο  Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου  επιχειρώντας να αποκρούσει το μπαράζ επικρίσεων που δέχεται κατηγορεί ανοικτά ΜΚΟ και περιβαλλοντικές οργανώσεις για εμπρησμό με στόχο να πλήξουν την κυβέρνησή του και τον ίδιο προσωπικά.

Με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών της Βραζιλίας (INPE), η χώρα αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κύμα πυρκαγιών της τελευταίας πενταετίας, ενώ έναντι του 2018, οι δορυφόροι έχουν καταγράψει αύξηση 84% στον αριθμό τους.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2019 ο αριθμός των πυρκαγιών ξεπέρασε τις 74.000, ένας αριθμός ρεκόρ από το 2013, οπότε και κρατούνται στοιχεία. Παράλληλα, το Ινστιτούτο παρατήρησε περισσότερες από 9.500 δασικές πυρκαγιές από την Πέμπτη, κυρίως στην περιοχή του Αμαζονίου.

Ο καπνός από τις πυρκαγιές έφτασε μέχρι το Σάο Πάολο, που βρίσκεται περίπου 2.700 χιλιόμετρα μακριά, προκαλώντας ακόμη και μπλακ άουτ στην πόλη. Επί μέρες, απέραντες εκτάσεις καίγονται στις πολιτείες του Άκρε, της Ροντόνια, του Μάτο Γκρόσο και του Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ, φθάνοντας έως την τριπλή μεθόριο της Βραζιλίας, με τη Βολιβία και την Παραγουάη. Οι φωτιές έχουν προκαλέσει ένα γιγαντιαίο σύννεφο τέφρας, που καλύπτει τον ουρανό του Σάο Πάολο.

Η φωτιά στον Αμαζόνιο είναι ίσως χειρότερη από το λιώσιμο των πάγων. Πάγο μπορείς να φτιάξεις. Ένα δάσος όμως;

Η ανάρτηση της WWF που θέτει το απλό, λαϊκίστικο θα μπορούσε να πει κάποιος, ερώτημα: Γιατί δεν υπάρχει η αντίστοιχη με την Παναγία των Παρισίων διεθνής κινητοποίηση;

Χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θέτουν επίσης το ερώτημα: Πού είναι οι ευαίσθητοι επιχειρηματίες;

 Το θέμα είναι είναι να γίνει αντιληπτό ότι κάθε δέντρο που καίγεται είναι λιγότερο οξυγόνο σε έναν πλανήτη που κάθε μέρα γίνεται και πιο αφόρητος!

SOURCEwww.documentonews.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο