ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ : Σε ένα χρόνο θα καταργήσουμε την απλή αναλογική σε δήμους και περιφέρειες

«Μέσα στο χειμώνα θα φέρουμε ένα συνολικό νομοσχέδιο για την αλλαγή του κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε και να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες μεταξύ Δήμων, Περιφερειών και κεντρικού Κράτους», τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως σημείωσε ο Υπουργός, έως το τέλος του έτους θα έρθει νόμος για την κατάργηση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα προτείνεται εκλογικός νόμος για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και θα προωθείται η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού.

“Θα φέρουμε ένα συνολικό νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και αλλαγή του κώδικα τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε και να ξεκαθαριστούν πλήρως οι αρμοδιότητες μεταξύ δήμων, περιφερειών και κεντρικού κράτους. Ακόμα θα απλοποιηθούν οι δομές ώστε να ξέρουν και οι πολίτες τι να ζητούν και από θα εξυπηρετηθούν” τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και επισήμανε ότι “ως το τέλος του έτους θα έρθει νόμος για την κατάργηση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα προτείνεται εκλογικός νόμος για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και θα προωθείται η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού.”

Πρόσθεσε ότι σε όλες τις επαφές του με δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και περιφερειάρχες, έλαβε μηνύματα ανακούφισης και αισιοδοξίας σχετικά με τη ψηφισθείσα νομοθετική ρύθμιση για αποκατάσταση της κυβερνησιμότητας των δήμων, που έβαλε τέλος στο χάος το οποίο θα μπορούσε να δημιουργηθεί από την επιλογή εφαρμογής της απλής αναλογικής από την προηγούμενη κυβέρνηση.

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο