Χθες, Πέμπτη απόγευμα, στο λιμάνι του Ληξουρίου συνέβηκε ένα ασυνήθιστο γεγονός τουλάχιστον για όσους ήταν έτοιμοι να επιβιβαστούν στο ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ για το Αργοστόλι.

Υπήρχε ουρά αυτοκινήτων τα οποία άρχισαν να επιβιβάζονται στο πλοίο. Ξαφνικά και ενώ η ουρά των ΙΧ ήταν στα μισά για να επιβιβαστούν , δίνεται εντολή από το Λιμενικό να αναχωρήσει αμέσως το ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ αφήνοντας πίσω του κατάπληκτους τους οδηγούς.

Αγανακτισμένοι όσο και παραξενεμένοι οι οδηγοί ζητούσαν εξηγήσεις από τους Λιμενικούς και εισέπραξαν την απάντηση ότι το πλοίο θα φεύγει στην ώρα του!!!

Καμία αντίρρηση!  Αν όμως η ουρά των αυτοκινήτων είναι μεγάλη (Αύγουστος μήνας είναι ακόμα) θα μένουν έξω τα μισά ΙΧ?? Θα φεύγει το φέρι άδειο από αυτοκίνητα και εμείς σαν χάνοι θα το κοιτάμε?

Νέοι νόμοι είναι αυτοί? Νέοι κανονισμοί?? Και γιατί δεν ενημερώθηκε το επιβατικό κοινό ότι όποιος προλάβει πρόλαβε. Αρκεί να καταλάβουμε τι πρέπει να προλάβουμε.

Με ποιο δικαίωμα επιβάλλεται ένα μέτρο χωρίς ενημέρωση και ποιος θα μας αποζημιώσει για τη βενζίνη που ξοδέψαμε για τη γύρα, για την καθυστέρηση της άφιξής μας στο Αργοστόλι, για την αναμονή μας στο λιμάνι για το επόμενο δρομολόγιο με την αγωνία «θα προκάμουμε να μπουκάρουμε ή θα πάμε στο μεθεπόμενο?»

Θέλουμε να καταλάβουμε πως θα γίνεται η επιβίβαση των ΙΧ που έχουν εισιτήριο, είναι στην ώρα τους και περιμένουν να μπουν στο φέρι,  επειδή το Σάββατο ταξιδεύουμε για Κυλλήνη,   η ουρά θα είναι ισα με το λιμεναρχείο του Πόρου υπολογίζω , και αναρωτιέμαι ο δυστυχος θα μπω για να πάω σπίτι μου ή θα μείνω μπουκάλα στο Πόρο όπως απόψε στο Ληξούρι??

Αλέκος Π.

SHARE

Σχόλιο

  1. Από πίσω από το Β.Δαμοδος ακολουθεί το Αγ. Γεράσιμος. Αν καθυστερήσει το πρώτο να φύγει το δεύτερο τι θα κάνει; θα κάτσει απέξω να περιμένει; υπάρχουν ωράρια και τα πλοία πρέπει να φορτώνουν στην ώρα τους. Δεν είναι Κυλλήνη το Αργοστόλι ούτε το Ληξούρι

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο