Το πλοίο, Sea Cloud είναι ένα ιστιοπλοϊκό πλοίο κρουαζιέρας  της εταιρείας Sea Cloud Cruises line. Αρχικά κατασκευάστηκε ως ιδιωτικό γιοτ για την Marjorie Merriweather Post, που στη συνέχεια υπηρέτησε ως πλοίο του καιρού για  την Ακτοφυλακή και το Ναυτικό  των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. 

Επιμέλεια κειμένου Μαρία Μαρκάτου-Αλυσανδράτου

Σήμερα το SEA CLOUD εργάζεται ως πλοίο κρουαζιέρας, διοργανώνοντας 8ημερες κρουαζιέρες κόστους, ανάλογα τη διαδρομή, από 2.500 ευρώ το άτομο.  Το βρήκαμε να σουλατσάρει στο Θιάκι.

Έχει μήκος 96,35 μέτρα, διαθέτει 34 καμπίνες, φιλοξενεί 64 επιβάτες και 60 άτομα προσωπικό!

Sea Cloud Ιθακη , 24-8-2019 ΦΩΤΟ Μαρία Παπάζογλου

Η ιστορία του

Το 1931 που καθελκύστηκε είχε το όνομα  Hussar V και ήταν για την εποχή του το μεγαλύτερο ιδιωτικό γιοτ στον κόσμο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν κατά καιρούς μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ του Βελγίου και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Η.Π.Α και της Σοβιετικής Ένωσης.

Το 1942 του αφαιρέθηκαν τα τέσσερα κατάρτια του και βάφτηκε γκρι για να υπηρετήσει το Ναυτικό και την Ακτοφυλακή, σαν πλοίο καιρικών ερευνών και αναφορών με την βάση του να είναι στο λιμάνι της Βοστώνης.

Το πλοίο την εποχή που υπηρετούσε στο Ναυτικό των ΗΠΑ

Για τις υπηρεσίες του κατά την διάρκεια του πολέμου τιμήθηκε με  δυο μετάλλια, το American Campaign Medal  και το  World War Two Victory Medal. Το 1944 ήταν το πρώτο πλοίο των Η.Π.Α που έκανε δεκτούς έγχρωμους ναύτες και κατήργησε την φυλετική  διάκριση στις τάξεις του, από την εποχή του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου.

Τα μετάλλια που απενεμήθηκαν στο SEA CLOUD

Μετά τον πόλεμο, το Sea Cloud βάφτηκε πάλι άσπρο, απέκτησε πάλι τέσσερα κατάρτια και επέστρεψε στην ιδιωτική ιδιοκτησία.  Άλλαξε πολλά ονόματα και  χρησίμευσε ως ιδιωτικό γιοτ για πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων και των προέδρων της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Το 1978 αποκτά πάλι το όνομα  Sea Cloud. Σήμερα με σημαία Μάλτας, το πλοίο ταξιδεύει  στην Ευρώπη και την Καραϊβική, ως μέρος ενός στόλου πλοίων κρουαζιέρας υπό  την  Sea Cloud Cruises GmbH του Αμβούργου στη Γερμανία, συχνά βάσει σύμβασης με τη National Geographic Society.

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο