• Ξέρω ότι η κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της συνταγή για φανουρόπιτα, όμως βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τη συνταγή μιας αγαπημένης απο παλιά σεφ, της Μυρσίνης Λαμπράκη.. Οσες λοιπον θα φτιάξετε απόψε την φανουρόπιτα για να την τιμήσετε αύριο, δοκιμάστε αυτή τη συνταγη:
  • ΥΛΙΚΑ

Για 12 κομμάτια

Για τη συνταγή

  • 6 πορτοκάλια χυμό
  • 2 κουτ. σουπ. γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
  • 2 1/4 φλιτζάνια καλαμποκέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι γλυκό κρασί
  • 750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλλα
  • 3 κουτ. σουπ. σταφίδες μουσκεμένες στο γλυκό κρασί
  • 1 1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα ανάμεικτα με αμύγδαλα καβουρντισμένα
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ χτυπάτε τη ζάχαρη με το λάδι. Στη συνέχεια ρίχνεται την κανέλλα, τον χυμό πορτοκαλιού και το γλυκό του κουταλιού. Ρίχνεται τα καρύδια και τις σταφίδες, αφού πρώτα τις έχετε μουσκέψει για μισή τουλάχιστον ώρα στο γλυκό κρασί. Χτυπάτε καλά με το μίξερ χειρός.

2. Στο τέλος ρίχνεται το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα.

3. Αδειάζετε σε αλευρωμένο στρογγυλό ταψί 30 εκ. και ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στις αντιστλασεις πάνω-κάτω.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Για περισσότερη ασφάλεια, προσθέστε ένα κουτ.του γλυκού σόδα διαλυμένη μέσα στο χυμό πορτοκάλι, έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι η ζύμη θα φουσκώσει.

 

SOURCEhttp://www.mirsini.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο