Ανδρα μοι ἔννεπε, μοῦσα, πολύτροπον, ὃς μάλα πολλὰ πλάγχθη, ἐπεὶ Τροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσεν·
πολλῶν δ᾽ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω,
πολλὰ δ᾽ ὅ γ᾽ ἐν πόντῳ πάθεν ἄλγεα ὃν κατὰ θυμόν,ἀρνύμενος ἥν τε ψυχὴν καὶ νόστον ἑταίρων.
Τὸν ἄντρα τὸν πολύπραγο τραγούδησέ μου, ὦ Μοῦσα, ποὺ περισσὰ πλανήθηκε, σὰν κούρσεψε τῆς Τροίας τὸ ἱερὸ κάστρο, καὶ πολλῶν ἀνθρώπων εἶδε χῶρες
κι ἔμαθε γνῶμες, καὶ πολλὰ στὰ πέλαα βρῆκε πάθια, γιὰ μιὰ ζωὴ παλεύοντας καὶ γυρισμὸ συντρόφων.

 

Και από το τραγούδι της Μούσας που ενέπνευσε τον Όμηρο για την Οδύσσεια , το έπος που παραμένει στην επικαιρότητα χιλιάδες χρόνια μετά την δημιουργία του, βρισκόμαστε στην εικονική πραγματικότητα του 2019!

Στο Πάρκο του Οδυσσέα , στη Σάμη!

Η πρόσβαση είναι εύκολη και ασφαλής πάνω στον κεντρικό οδικό άξονα για Δρογκαράτη , η δε εμπειρία ανεπανάληπτη.

Σε μια έκταση 30 στρεμμάτων με αιωνόβιες ελιές, βελανιδιές και άγρια πουρνάρια αναβιώνει ο μύθος της Οδύσσειας με τις περιπέτειες του Ομηρικού ήρωα στη προσπάθειά του να γυρίσει στη πατρίδα του, στην Ιθάκη του.

Το πάρκο απο drone !

Σε 16 σημεία μέσα στο τεράστιο αυτό φυσικό πάρκο ο επισκέπτης περνάει στην Ομηρική εποχή έχοντας μπροστά του από  μια αναπαράσταση των περιπετειών του Οδυσσέα.

  Από το Δούρειο Ίππο και την κατάκτηση της Τροίας, το  ταξίδι στους Κύκλωπες, τις Σειρήνες, στην Κίρκη , ο νόστος, ο αγώνας και η αγωνία του ανθρώπου να επιστρέψει στο σπίτι του, στην Ιθάκη του, στη ζεστή γωνιά του, εμφανίζονται μπροστά σου!

Αν και έχει λίγες ημέρες λειτουργίας το Odysseus Zoo Land έχει καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον τόσο των τουριστών όσο και  των ντόπιων ιδιαίτερα , των παιδιών.  Ανάμεσα στα Ομηρικά ομοιώματα κυκλοφορούν και ..αληθινά ζώα  : άλογα, γαϊδούρια, ελάφια.. Η παρουσία τους ενθουσιάζει !

Κάτω από τα σκιερά δένδρα, τα παιδιά και οι συνοδοί τους, ο κάθε επισκέπτης , θα μεταφερθεί στην Ομηρική εποχή με ή και χωρίς συμβολισμούς,  θα μάθει, θα γνωρίσει, θα συμμετάσχει.. και θα διασκεδάσει .

Παρουσίαση του πάρκου – video : Παναγής Διακρούσης

Στο πάρκο λειτουργεί χώρος που προσφέρει παγωτά και αναψυκτικά.

Ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες καταλυμάτων, τουριστικοί πράκτορες  δάσκαλοι , οφείλουν να εντάξουν στις προτάσεις τους προς τους πελάτες τους μια επίσκεψη στο Odysseus Zoo Land στη Σάμη.

Πληροφορίες / επικοινωνία :

SHARE

Σχόλιο

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο