Σεισμός 3,6 Ρίχτερ αισθητός στην Αθήνα

Σεισμός, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός σημειώθηκε στην Αθήνα.

Η σεισμική δόνηση έγινε στις 11:12 περίπου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σεισμός ήταν έντασης 3,8 Ρίχτερ με επίκεντρο τον Μαραθώνα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο 32 χλμ. ανατολικά της Αθήνας, 8 χλμ. ανατολικά της Νέας Μάκρης. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 5 χλμ.

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται και ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σχολιάζοντας στο «Π» τον σεισμό που έγινε αισθητός στην Αθήνα το πρωί της Τετάρτης.

Όπως αναφέρει, το επίκεντρο εστιάζεται σε μια συστοιχία μικρών ρηγμάτων στην περιοχή που γενικότερα δίνει μικρού μεγέθους σεισμικές δονήσεις.

«Ήταν μια Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο θαλάσσιο χώρο έξω από το Μάτι, 29 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας και 10 χλμ. Εστιακό βάθος. Ήταν μία και μόνο ώθηση που δεν κράτησε παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα και δεν εμπνέει κανέναν απολύτως λόγο ανησυχίας Το επίκεντρο του σεισμού εστιάζεται σε μια συστοιχία μικρών ρηγμάτων στην περιοχή που γενικότερα δίνει μικρού μεγέθους σεισμικές δονήσεις και είναι ανεξάρτητος από τον πρόσφατο σεισμό της Πάρνηθας, που σημειώθηκε στις 19 Ιουλίου.»

SOURCEwww.topontiki.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο