Διονύσης Μινέτος Α/Δ Εργων και Πολιτικής Προστασίας:  Η φωτιά στα Λουρδάτα είναι ακόμα ενεργή!

Διονύσης Μινέτος Α/Δ Εργων και Πολιτικής Προστασίας:  Η φωτιά στα Λουρδάτα είναι ακόμα ενεργή!

Με τον Διονύση Μινέτο Αντιδήμαρχο Εργων και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αργοστολίου μιλήσαμε πριν από λίγο για τις πρώτες εκτιμήσεις για τη μεγάλη φωτιά στα Λουρδάτα.

Ενημερώθηκα από τον διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Χαράλαμπο Γιαννάκη γύρω στις 05.30 τα χαράματα του Σαββάτου ο οποίος ζήτησε την συνδρομή του Δήμου στην αντιμετώπιση της φωτιάς με τις υδροφόρες. Αμέσως δόθηκε η εντολή και τέθηκε σε κίνηση ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του δήμου.  Το σπίτι μου απέχει λίγότερο από ένα χιλιόμετρο από το πύρινο μέτωπο.  Πρέπει να ήταν δυο ή και τρία σημεία που ξεκίνησε η φωτιά βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που τα χαράματα έφθαναν κατά διαστήματα και στα 8 μποφόρ.

Ταυτόχρονα με την εντολή για την κινητοποίηση των υδροφόρων, μαζί με τον δ/τη της Αστυνομικής Δ/νσης Κεφαλονιάς κ. Ιωάννη Μπούμη  πήγαμε πόρτα – πόρτα στα τουριστικά καταλύματα, ενημερώσαμε τους ιδιοκτήτες και τους ενοίκους και εκκενώσαμε όσα ήταν επικίνδυνα για τη φωτιά. Μεταφέραμε περισσότερους από 150 τουρίστες με λεωφορεία σε ασφαλές σημείο.

Παρόντες απο τη πρώτη στιγμή στην εστία ήταν και ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος και η αντιδήμαρχος της περιοχής Κρυσταλία Μιχαλάτου και βεβαίως ο ίδιος ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας κ. Γιαννάκης και ο δ/ντης της Αστυνομίας κ. Μπούμης.

Αυτή την ώρα 12.30 μμ το πύρινο μέτωπο παραμένει ενεργό με συνεχής αναζωπυρώσεις καθώς συνεχίζεται ο δυνατός αέρας στην περιοχή. Εχουν αποχωρήσει οι εναέριες δυνάμεις και παραμένουν μόνο οι επίγειες   Πυροσβεστική Υπηρεσία, Εθελοντική Ομάδα Λειβαθούς και Ελειού Πρόννων, Αστυνομία.

Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα τόσο για την εστία στον Λουρδά όσο και για όλο το Δήμο.

Αυτά μας είπε ο κ. Μινέτος. Σύμφωνα με πληροφορίες κάηκε μια αγροτική αποθήκη και ένα μηχάνημε JcB. Δεν τραυματίστηκε και δεν κινδύνεψε κανείς πολίτης .

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο