12:39:38 Σύμφωνα με τον Αντιδημαρχο κ. Μινέτο ο αριθμός των προσφύγων είναι 35, ανάμεσά τους τρία παιδιά (1 κοριτσάκι και 2 αγόρια), και 1 γυναίκα. Οι υπόλοιποι ειναι νέοι άνδρες 30-35 ετών οι οποίοι δηλώνουν Κούρδοι, Ιρακινοί .. συνεχίζεται όμως η καταγραφή τους αυτή την ώρα και δεν έχουμε πλήρη εικόνα.

 

==

12.00 μμ Οδηγήθηκε στην Αγία Πελαγία το σκάφος με τους 35 πρόσφυγες

Λϊγο μετά τις 11.30 πμ σήμερα Κυριακή, το σκάφος με Ιταλική σημαία που εντοπίστηκε ανοικτά της Παλικής, οδηγήθηκε από τα ταχύπλοα του Λιμεναρχείου Κεφαλονιάς στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Πελαγίας.

Επικοινωνήσαμε αμέσως με τον Αντιδημάρχο Πολιτικής Προστασίας Διονύση Μινέτο ο όποιος μας ενημέρωσε ότι 35 πρόσφυγες όντως μεταφέρθηκαν στην Αγία Πελαγία, αυτή την ώρα (12.00 μμ) γίνεται η μεταφορά τους . Ανάμεσά τους είναι και γυναίκες και παιδιά. Ακόμα δεν υπάρχει αίτημα για έκτακτο ιατρικό περιστατικό. Οι υπηρεσίες αντέδρσαν αμέσως , και ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο για παρόμοιες περιπτώσεις.  Οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν στην Αγία Πελαγία, θα τους προσφερθούν νερό, τροφή και ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια αναλαμβάνει η Αστυνομία τις διαδικασίες για την έγκαιρη μεταφορά τους στα κέντρα υποδοχής μεταναστών στην Αθήνα.

Στην Αγία Πελαγία παρούσα ήταν και η αντιδήμαρχος Λειβαθούς Κρυσταλία Μιχαλάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kefaloniapress στο σκάφος βρισκόταν και ο διακινητής των αυτών των ψυχών ..

 

 

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο