Κλείνει το ιστορικό κατάστημα της πρώην Εμπορικής Τράπεζας στο Αργοστόλι

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 σταματάει την λειτουργία του το ιστορικό υποκατάστημα της πρώην Εμπορικής και νυν Alpha Bank, στη γωνία Λιθοστρώτου και Βύρωνος, στο Αργοστόλι.

Όσοι από τους υπαλλήλους δεν αποχώρησαν με την τελευταία εθελουσία ή δεν μετατίθενται, μεταφέρονται στο κεντρικό κατάστημα της παραλιακής, όπου θα συνεχιστεί πλέον η εξυπηρέτηση των πελατών.

Το κατάστημα της πρώην Εμπορικής ήταν ένα από τα πρώτα που χτίστηκαν εκ νέου μετά τους σεισμούς του 1953 και το μοναδικό στο Λιθόστρωτο για πολλές δεκαετίες, μικρή εξαίρεση το  διάστημα που υπήρχε και το υποκατάστημα της Eurobank, λίγο πριν την Πλατεία Καμπάνας αλλά τότε το κτίριο είχε περάσει στην ιδιοκτησία της  Alpha Bank.

Η Εμπορική Τράπεζα την δεκαετία του 1960

Η ζωή της Εμπορικής Τράπεζας ξεκίνησε το 1886, όταν ο ιδρυτής της, Γρηγόρης Εμπεδοκλής, προχώρησε στην ίδρυση του Τραπεζικού Γραφείου «Γρ. Εμπεδοκλής».

Η Εμπορική Τράπεζα, στην ιστορική της διαδρομή, πρωταγωνίστησε στις χρηματοπιστωτικές εξελίξεις της χώρας, με μια σειρά εξαγορών, συγχωνεύσεων και πωλήσεων καταφέρνοντας να συγκαταλέγεται πάντα μεταξύ των ισχυρών τραπεζικών δυνάμεων της χώρα μας.

Το 2012 ο όμιλος της Alpha Bank, εξαγοράζει την Εμπορική, η οποία εκείνη την εποχή διαθέτει 11 δισ. ευρώ καταθέσεις, 16 δισ. χορηγήσεις, 21 δισ. ευρώ ενεργητικό  κι  ένα ευρύ δίκτυο καταστημάτων που φθάνει περίπου τα 340, κατανεμημένο σε όλη τη χώρα.

Με τους σεισμούς του 2014, το κτίριο υπέστη ζημιές, που αφού επιδιορθώθηκαν ξεκίνησε να επαναλειτουργεί τον Οκτώβριο του 2015.

Οι ζημιές στο κτίριο μετά τους σεισμούς του 2014

Δεν γνωρίζουμε με σιγουριά ποια θα είναι η τύχη του κτιρίου, πληροφορίες αναφέρουν  ότι θα αλλάξει  χρήση αλλά αυτό ακόμα δεν επιβεβαιώνεται.

Γεγονός πάντως είναι, ότι μαζί του έρχεται τέλος εποχής για ένα υποκατάστημα που ήταν σημείο αναφοράς σε  μια από τις παλαιότερες Ελληνικές τράπεζες, η οποία  παρότι δεν υπάρχει εδώ και χρόνια, μνημονευόταν συνεχώς αφού όλοι το αποκαλούσαν ”της Εμπορικής”…

 

 

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο