Σε 1 ώρα 2 τόνοι σκουπίδια από τον βυθό της Αγίας Ευφημίας και το Ευχαριστήριο της Αντιδημάρχου Πυλαρέων(Εικόνες)

Ένας μπλε κάδος ανακύκλωσης, 1 πράσινος κάδος απορριμμάτων, 1 καρότσι από supermarket, 2 καρέκλες, κάγκελα, εξαρτήματα από μηχανές παντός τύπου, δεκάδες λάστιχα αυτοκινήτων και φορτηγών, δεκάδες πλαστικοί κουβάδες, εκατοντάδες ναυτικά σχοινιά, καφάσια, 1 χαλάκι “Home Sweet Home”, 1 μπουκάλι σαμπάνιας, 1 ζευγάρι γυαλιά ηλίου, 1 smartphone και πολλά άλλα…
Αντικείμενα παρατημένα, ξεχασμένα, σκουριασμένα στο βυθό του γραφικού λιμανιού της Αγίας Ευφημίας στην Κεφαλονιά.
Εκεί όπου ελλιμενίζονται χιλιάδες σκάφη κάθε χρόνο.
Άλλα βρέθηκαν εκεί καταλάθος.
Άλλα πετάχτηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη.
Χωρίς ντροπή.
Πάντα όμως με παντελή έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης.
Συμπεριφορές που δε χωράνε πλέον σε αυτή τη χώρα.
Συνήθειες που δεν έχουν καμία θέση σε αυτόν τον πλανήτη.
Τρόπος ζωής που πρέπει να αλλάξουμε.
Κουλτούρα που πρέπει να χτίσουμε.
Από το σπίτι.
Από το σχολείο.
Από νωρίς.

Η Clean Up Greece στο πλαίσιο του Clean Up the World Weekend, διοργάνωσε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, υποβρύχιο καθαρισμό στο λιμάνι της Αγίας Ευφημίας στην Κεφαλονιά με την πολύτιμη συμβολή των επαγγελματιών δυτών της Aquatic Scuba Diving Club – Kefalonia – Greece και με την θερμή υποστήριξη του Δήμου Σάμης – Πυλάρου και της Εθελοντικής Ομάδας Προστασίας Περιβάλλοντος Πυλάρου.
*Τα αντικείμενα που βρέθηκαν και προέρχονται από αλιευτική και ναυτιλιακή δραστηριότητα θα παραδοθούν προς αξιοποίηση στην BlueCycle, το πρόγραμμα γαλάζιας και κυκλικής οικονομίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους:
Μάκη Μονιά (Δήμαρχο Σάμης), Αμαλία Αλυσανδράτου (Αντιδήμαρχο Πυλάρου), Μάκη Σωτηρόπουλο καθώς και την ομάδα δυτών από την Aquatic Scuba Diving Club, Γεράσιμο Δίπλα (Πρόεδρο Κοινότητας Μακρυωτίκων), Παναγιώτη Ζαφειράτο (Πρόεδρο Κοινότητας Αγίας Ευφημίας), Γιώργο Γασπαρή (Υπεύθυνο μαρίνας Αγίας Ευφημίας), Δημήτρη Καλιακούδη και Πάνο Ταμπάκη (Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Πυλάρου), Βαγγέλη Αλυσανδράτο, Αγάπιο Νικολετάτο και Βασίλη Σταμούλη (Δήμος Σάμης), Sokol Xhelaj (Made).

Ευχαριστήρια επιστολή από την Αντιδήμαρχο Πυλάρου:

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  εθελοντικός καθαρισμός του βυθού στο λιμάνι Αγίας Ευφημίας με πρωτοβουλία  της  Clean Up Greece στο πλαίσιο του Clean Up the World Weekend, την πολύτιμη συμβολή των επαγγελματιών δυτών της  Σχολής Καταδύσεων Aquatic Scuba Diving Club – Kefalonia – Greece , της Εθελοντικής Ομάδας Προστασίας Περιβάλλοντος Πυλάρου και με την υποστήριξη του Δήμου μας.

Πλήθος άχρηστων αντικειμένων ανασύρθηκαν από τον βυθό που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους δύο τόνους.

Ως Αντιδήμαρχος  της περιοχής θέλω να εκφράσω  τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες  τόσο τις δικές μου όσο και του Δημάρχου μας, προς την εκπρόσωπο της  εταιρείας Clean Up Greece  κ. Μαρία Ξυτάκη, τον κ. Μάκη Σωτηρόπουλο και τους συνεργάτες του από την Σχολή Καταδύσεων της Αγίας Ευφημίας, τα μέλη της  εθελοντικής Ομάδας Περιβάλλοντος Πυλάρου για την πολύτιμη βοήθεια τους, καθώς και τους υπαλλήλους  καθαριότητας του Δήμου για τη δική τους πολύτιμη συνδρομή.

Ευαισθητοποιημένοι και σε πνεύμα συνεργασίας κατόρθωσαν να αναδείξουν συλλογικά και μαζικά  την αξία της συμμετοχής και του εθελοντισμού,  παράλληλα με την αγάπη και το σεβασμό τους προς το περιβάλλον και τον τόπο μας.

Η Αντιδήμαρχος Πυλάρου

ΑΜΑΛΙΑ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΥ

 

SHARE

Σχόλιο

  1. προς αποκατασταση της αληθειας και μονο χωρεις να θελουμαι να αμαυρωσουμαι την προσπαθεια τοσον ανθρωπων οσο και οργανωσεων σας ενημερονουμαι οτι ο ανυπαρκτος ολο το καλοκαιρι κυριος Γασπσρης γεωργιος δεν φερει ουτε κατα διανοια την ειδηκοτητα του (Υπεύθυνου τις μαρίνας Αγίας Ευφημίας) περισοτερες πλη.στην αναρτημενη συμβαση εργασιας του. Οσο για τον πτκ κκ Ζαφειρατο παναγιωτη πως γινεται να των ευχαρηστηται αλλα να εινε στο χωριο του και να κοιματε χωρεις να περνει ενεργο μερος στην ολη προσπαθει εινε ενα μιστηριο με εκτιμηση
    κοκος

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο