Καταδικάσθηκε σε ισόβια για υπεξαίρεση 43.5 εκ ευρώ από υποκατάστημα Tράπεζας σε νησί του Ιονίου,και κυκλοφορεί ελεύθερη

Μπορεί  να καταδικάστηκε σε ισόβια για υπεξαίρεση 43,5 εκατομμυρίων ευρώ αλλά πλέον κυκλοφορεί… ελεύθερη.Πρώην διευθύντρια χρηματοπιστωτικού ιδρύματος σε νησί του Ιονίου αν και πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε ισόβια για υπεξαίρεση 43,5 εκ. ευρώ, εντούτοις αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Πενταμελές Εφετείο Πατρών, για πρώτη φορά στα ποινικά χρονικά ανέστειλε την εκτέλεση ισόβιας κάθειρξης, κατ΄ εφαρμογήν των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα που καταργεί την επιβολή ισοβίων δεσμών για εγκλήματα κατάχρησης και απιστίας στην υπηρεσία.

Η καταδικασθείσα το 2017  με απόφαση του Τριμελούς Εφετείο Κακουργημάτων, κρίθηκε ως εγκέφαλος της υπεξαίρεσης μαμούθ, σε βάρος του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος και 148 καταθετών της. Κατηγορείται πως από τον Απρίλιο του 2003 έως και τέλη Ιουνίου του 2007, υπεξαίρεσε από τους τραπεζικούς λογαριασμούς 148 πελατών, ποσό ύψους 43.572.567,76 ευρώ, προκαλώντας ισόποση ζημία στην Τράπεζα.

Διαχειριζόταν υψηλούς τόκους των συνολικά 43,5 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν καταθέσει οι δικαιούχοι, χωρίς φυσικά να το γνωρίζουν  οι ίδιοι – Επανατοποθετούσε τα χρήματα στους λογαριασμούς που πίστευαν ότι είναι προθεσμιακοί αφού τους έδινε φωτοτυπημένα παραστατικά.

SOURCEwww.topontiki.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο