Οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις το 2020

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις φέρνει η εφαρμογή της νέας κλίμακας φορολογίας στον υπολογισμό του φόρου, ο οποίος παρακρατείται στις μηνιαίες αποδοχές.

Τα νέα μέτρα που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση από το νέο έτος, θα νομοθετηθούν μέσα στον Νοέμβριο. Οι επιπτώσεις τους θα φαίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αρχής γενομένης από το τέλος Ιανουαρίου.

Από το τέλος Φεβρουαρίου θα φανεί και η επίπτωση από την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους αυτοαπασχολούμενους –θα καταργηθεί η σύνδεση με το εισόδημα και θα επιστρέψουμε σε ένα σύστημα αντίστοιχο με αυτό που ίσχυε επί ΤΕΒΕ με την καταβολή συγκεκριμένων ποσών ανά μήνα- ενώ τον Μάιο αναμένεται ότι θα είναι έτοιμες οι νέες αντικειμενικές αξίες επηρεάζοντας όλους τους φόρους μεταβίβασης.

Αναλυτικά παραδείγματα:1. Μισθωτός ή συνταξιούχος με μεικτές αποδοχές 800 ευρώ τον μήνα θα δει μια αύξηση 8,55 ευρώ στον καθαρό μισθό του ο οποίος θα διαμορφωθεί από τα 663 ευρώ που είναι σήμερα, στα 673 ευρώ

2. Εργαζόμενος με μεικτές αποδοχές 1200 ευρώ τον μήνα και δύο παιδιά, θα δει τις καθαρές αποδοχές του να αυξάνονται από τα 922 ευρώ τον μήνα στα 937 ευρώ τον μήνα δηλαδή κατά 15 ευρώ.

3. Εργαζόμενος με μεικτές αποδοχές 1800 ευρώ και δύο παιδιά θα δει αύξηση μόλις 7 ευρώ (από τα 1295 στα 1302 ευρώ). Αν ο εργαζόμενος με τις συγκεκριμένες αποδοχές, δεν έχει παιδιά, η αύξηση στα καθαρά του θα είναι μόλις ένα ευρώ τον μήνα (από τα 1292 στα 1293 ευρώ).

4.  Εργαζόμενος με αποδοχές 5000 ευρώ θα πάρει καθαρή αύξηση 13 ευρώ και εργαζόμενος με μεικτό μισθό 10.000 ευρώ τον μήνα θα πάρει αύξηση 107 ευρώ τον μήνα λόγω της μείωσης του ανώτατου συντελεστή από το 45% στο 44%.

SOURCEhttps://www.news.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο