Ψηφισμα ΔΣ δημοτικών υπαλλήλων για την ακύρωση της απόλυσης του Ν. Γκισγκίνη απο το Αεροδρόμιο

Harvey Hacker

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 31 /10/2019
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 με μοναδικό θέμα την απόλυση από την εταιρεία ESA Security Solutions του εργαζόμενου Νίκου Γκισγκίνη και δηλώνουμε ομόφωνα ότι συνταζόμαστε με την ανακοίνωση – καταγγελία που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς η οποία έχει όπως παρακάτω:

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης καταγγέλλει την απαράδεκτη και εκδικητική απόλυση από την εταιρεία ESA Security Solutions του συναδέλφου Νίκου Γκισγκίνη, μέλους του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβούλου Ιονίων Νήσων. Η εν λόγω εταιρεία, που διαχειρίζεται, για λογαριασμό της FRAPORT την ασφάλεια του αεροδρομίου Κεφαλονιάς, απολύει το συνάδελφο για την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση.

Η απόλυση αυτή είναι καθαρά τρομοκρατική και εκδικητική καθώς πρόκειται για το μόνο συνάδελφο που απολύεται και ενώ υπήρχε δέσμευση από πέρυσι ότι το σύνολο των συναδέλφων θα σταματούσε να δουλεύει με δίμηνες και δεκάμηνες συμβάσεις και θα μετατρεπόταν σε αορίστου χρόνου. Απαιτούμε εδώ και τώρα τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η εργοδοσία θέλει να επιβάλει σιγήν ιχθύος στους χώρους δουλειάς και να επιβάλλει το δόγμα «τάξις και ασφάλεια», να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Έτσι επιτίθεται σε όποιον μπαίνει εμπόδιο στους σχεδιασμούς της, σε όποιον απεργεί, προετοιμάζοντας και προλειαίνοντας το έδαφος και για άλλες απολύσεις. Αέρα στα πανιά της εργοδοσίας δίνουν τα αντεργατικά μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης που συνεχίζει η σημερινή με πιο πρόσφατο το περιβόητο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που διαλύει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου μας. Καλούμε όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, να καταγγείλουν τη στάση της εργοδοσίας.

Δεν υποχωρούμε! Είμαστε σε ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σταματούλα Τσιμάρα                Ιωάννης Μικελάτος

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο