“Κάθε νησί ψηλά” ή “κάθε νησί … από ψηλά”;

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αφού ολοένα και αυξάνονται οι ψίθυροι και μουρμούρες για τα πεπραγμένα της νέας Περιφερειάρχη, η οποία λέγεται ότι είναι συνέχεια πάνω σ’ ένα αεροπλάνο και ταξιδεύει στην Ελλάδα και στας Ευρώπας, ενώ εδώ κάτω όλα αφήνονται στον αυτόματο.

Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι αντί να κοιτάξει να κάνει αυτό που υποσχόταν προεκλογικά «Ιόνιο δυνατά, κάθε νησί ψηλά», περισσότερο δείχνει ότι προτιμά να βλέπει κάθε νησί … από ψηλά.

Ψιθυρίζεται ότι σε κρίσιμους τομείς δεν έχει καν μέχρι σήμερα αποδώσει καθήκοντα στους νέους αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι μάταια περιμένουν κάθε πρωί να ανοίξουν τα e-mail τους και να δουν κάποια τέτοια απόφαση. Κι έτσι όπως είναι διοικητικά ανήμποροι, αφού είναι δεμένα τα χέρια τους, περιορίζονται προς το παρόν σε υποσχέσεις για το μέλλον.

Ούτε εκτελεστικό γραμματέα έχει ορίσει για την αντικαθιστά στην παρακολούθηση και στον συντονισμό των υπηρεσιών και στη συνεργασία μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων. Oύτε και γραφείο τύπου λειτουργεί αφήνοντας τους αντιπεριφερειάρχες να ενημερώνουν τους Επτανήσιους πολίτες για τις δράσεις τους  μέσω  facebook.

Αναβρασμός, με φωνές και διαμαρτυρίες, επικρατεί και στους υπαλλήλους που καταγγέλλουν μαζί με σωματεία εργαζομένων εργασιακό εκφοβισμό και παρ’ όλα αυτά δεν φαίνεται να έχει διαταχθεί ακόμα έστω μια ΕΔΕ.

Νέα έργα δεν προκηρύσσονται και ότι γίνεται, λένε οι κακές γλώσσες, οφείλεται σε κεκτημένη ταχύτητα από την “κληρονομιά” της περιόδου του προηγούμενου περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου.

Δεν είναι λίγοι οι υπάλληλοι που ανυπομονούν πότε θα ανοίξει η κινητικότητα, για να πάρουν τα μπογαλάκια τους και να φύγουν σε κάποιον από τους Δήμους των Ιόνιων νησιών που έχουν δημιουργηθει απο την διάσπαση και που έχουν τεράστιες ανάγκες για προσωπικό και “αμάν” κάνουν να βρούνε κάποια έμπειρα στελέχη.

Γενικά το κλίμα, ακούγεται, δεν είναι καθόλου ευχάριστο και η κατάσταση μοιάζει σαν ένα καζάνι που βράζει, έτοιμο σε λίγο καιρό να εκραγεί. Και μετράμε μόλις τρεις μήνες από την πλήρη ανάληψη καθηκόντων της!

Αν δεν καταλάβει η Περιφερειάρχης, λένε, ότι θα πρέπει να αφήσει και λίγο στην άκρη τα ευρωπαϊκά μέγαρα, τα συνέδρια και τις δεξιώσεις, με τα οποία ήταν μαθημένη,  κι αν δεν ασχοληθεί και με τη “λάντζα” της καθημερινής λειτουργίας της ΠΙΝ , όπως πρέπει, σύντομα το “μαγαζί” θα πτωχεύσει και θα μείνουν αμανάτι τα πλουμιστά φουλάρια …

Περιφερειακός Παρατηρητής

Κέρκυρα 10/11/2019

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «μεταφόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του kefaloniapress.gr

 

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο