Κινητικότητα και διεργασίες στην “Κίνηση Πολιτών Φαρος” για την αξιοποίηση του Κούταβου και της Κράνης

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΟΥΤΑΒΟΣ (ΣΗΜΕΡΑ) (2)

Από την πετυχημένη εκδήλωση στον Κούταβο το καλοκαίρι που μας πέρασε της «Κίνησης Πολιτών Φάρος» έχει περάσει αρκετός καιρός. Ωστόσο η κίνηση δεν εφησυχάζει.

Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον μέλος της Κίνησης Σπύρο Στανίτσα όπου με ενημέρωσε για τα σχέδια που βρίσκονται «εν κινήσει» την περίοδο αυτή, τα οποία είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Πάμε λοιπόν, να ξέρετε όμως ότι το «στοιχείο του αιφνιδιασμού» επικρατεί σε όλη την διάρκεια της συζήτησης.

Έχουν έρθει σε επαφή με τις τοπικές αρχές και σε επίπεδο Δήμου και σε επίπεδο Περιφέρειας κι όχι μόνο, δηλαδή με την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Κεφαλονιάς αλλά και με άλλους φορείς.
Εκείνο ωστόσο που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι πέρασε ομόφωνα από το Τοπικό Συμβούλιο Αργοστολίου, η πρόταση του έργου για τον Κούταβο. .

Πιστεύουν ότι πρέπει να ανοιχθεί η πόλη προς το νότο, προς τον Κούταβο και την Αρχαία Κράνη. Θέλουν να είναι προσβάσιμη η Αρχαία Κράνη, εννοείται ότι πρέπει πρώτα να καθαριστεί, για να μπορεί να είναι επισκέψιμη στους πολίτες αλλά και στα σχολεία. Σε συνδυασμό και με τον Κούταβο, γιατί είναι μια ενότητα αυτά το δυο, έτσι θέλουν να τα «βλέπουν».

Το κυριότερο αυτής της παρέμβασης είναι να καθαριστή ο Κούταβος, δεν είναι εικόνα αυτή που «δείχνει», ώστε ένα μεγάλο κομμάτι του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του 2020 να πραγματοποιηθεί εκεί, σε συνδυασμό βέβαια με την ανάπτυξη της Αρχαίας Κράνης, όπου ο Κώστας Μαρκάτος και ο Βασίλης Πολίτης έχουν κάνει σπουδαία δουλειά πάνω στην Αρχαία Κράνη. Επίσης έχει δουλέψει πάνω σ’ αυτό το θέμα και ο γιατρός ο Γιώργος Κουρής, ο οποίος έκανε παρέμβαση στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Αργοστολίου όπου και πέρασε ομόφωνα η πρόταση της Κίνησης.

Θετικό είναι ότι έχει δείξει ενδιαφέρον ο Σύλλογος των Κυνηγών για να εμπλουτιστεί ο Κούταβος με νέα πτηνά, αλλά το κυριότερο είναι ότι θα πρέπει να τον περιφρουρήσουμε γιατί υπάρχει σημαντική παραβατικότητα.

Εκτός από την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αργοστολίου, έχουν έρθει σε επαφή με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταύρο Τραυλό ο οποίος «αγκάλιασε» την πρόταση, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Στανίτσας, ενθουσιάστηκε, την βρήκε ενδιαφέρουσα την ιδέα αυτή, και πρότεινε να αναλάβει η Περιφέρεια να πραγματοποιήσει Ημερίδα όπου θα παρουσιαστούν διάφορες μελέτες για τον Κούταβο οι οποίες ήδη υπάρχουν, μάλιστα αναφέρθηκε σε δυο που γνώριζε ο ίδιος. Επισκέφθηκαν και το Δήμαρχο ο οποίος είναι θετικός αλλά επικαλείται προβλήματα «διάσπασης» προς το παρόν. Είναι σε επαφή και με τον Ηλία Μπεριάτο.

Η έκπληξη ήταν όταν μου ανέφερε ότι βρίσκονται σε επαφή και με τον Άκη Τσελέντη, ο οποίος κι αυτός έδειξε ενδιαφέρον.

Τέλος, θα προσπαθήσουν να έρθουν στην κατοχή τους οι μελέτες που υπάρχουν, όπως τους είπε ο Αντιπεριφερειάρχης. Το ΤΕΕ είχε χρηματοδοτήσει και είχε παραδώσει πριν από 2 ή 3 χρόνια μελέτη για τον Κούταβο. Θα «μαζέψουν» όσες μελέτες υπάρχουν για να τις παρουσιάσουν σε κάποια Ημερίδα.

Το Τοπικό Συμβούλιο επισκέφθηκε τους δυο Αντιδημάρχους Σπ. Σαμούρη και Γιώργο Τσιλιμιδό, και τους ενημέρωσαν γι αυτή την πρόταση. Θα συνεχίσουν τις επαφές.
Επίσης συζήτησαν και με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή, ο οποίος κι αυτός είναι θετικός, έχει κάνει μεγάλη έρευνα κι αυτός για τον Κούταβο.

Ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση, τουλάχιστον εγώ έτσι αισθάνθηκα με όσα άκουγα για πρώτη φορά. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μην «κολλήσει» κι αυτή η ιδέα σε χρόνιες αγκυλώσεις της πολιτείας και όχι μόνο. Υπάρχουν αγκυλώσεις κι από μας τους ίδιους, τους ανθρώπους αυτής της πόλης.

Σ. Α.

Πηγή : http://kefalonianews.gr/

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο