Στους δρόμους βρίσκονται όλη μέρα σχεδόν τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. Όπως μας είπε ο Δ/ντης της Υπηρεσίας Βαγγέλης Ανδρεάτος είναι απίστευτα μεγάλη η ποσότητα νερού που έπεσε απόψε σε ορισμένες περιοχής.

√ Η Φάλαρη έχει κλείσει λόγω της νύχτας δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί η κατάσταση και το μέγεθος της ζημιάς. Αυτή την ώρα όμως (12.30 μετά τα μεσάνυχτα) η περιοχή θυμίζει βιβλική καταστροφή.

√ Το Νύφι βρίσκεται για άλλη μια φορά αντιμέτωπο με το ρέμα. Ηδη βρίσκονται εκεί μηχανήματα από νωρίς το βράδυ για να απομακρύνουν τις λάσπες και να προστατεύσουν τα τρία σπίτια που βρίσκονται μέσα στο ρέμα. Ηταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει μεθαύριο το έργο στις λεκάνες ανάσχεσης του χείμαρρου που διαπερνά το χωριό αλλά δυστυχως πρόλαβε απόψε ο καιρός.

Οι φωτογραφίες είναι από το facebook του δημοτικού συμβούλου Παναγή Βανδώρου

√ Από το Σινιόρι έως την Αγία Ευφημία είναι ένα ποτάμι λάσπης που θα καταλήξει στη θαλασσα. Μικρότερης κλίμακας η κατάσταση από ότι την τελευταία φορά, όμως η λάσπη που ετρεξε από το ρέμα απείλησε πάλι το χωριό.

 

√Εχει κλείσει ο δρόμος Αγκώνα – Φισκάρδο από ερπυσμούς εδαφων α πο τον μεγάλο όγκο βροχής

Η Πολιτική προστασία , συνεχίζει ο κ. Ανδρεάτος, δεν είναι ακόμα σε θέση να εκτιμήσει την ατάσταση του οδικού δικτύου γιατί είναι σκοτάδι. Όμως πηγαίνουν σε όλα τα σημεία που συνήθως αντιμετωπίζουν πρόβλημα να διαπιστώσουν την κατάσταση. Ευτυχώς αυριο δεν λειτουργούν τα  Γυμνάσια και τα Λύκεια λόγω εκλογών των καθηγητών, λειτουργούν όμως τα δημοτικά. Ισως σε κάποιες περιοχές να μην μπορούν να περάσουν το πρωί αυτοκίνητα και αναγκαστεί ο Αντιπεριφερειάρχης να ανακινώσει τη μη λειτουργία και των δημοτικών. Αυτό θα το δούμε τις επόμενες ώρες.

Η επικοινωνίας μας με Βαγγελη Ανδρεάτο έγινε στις 12.20 μετά τα μεσάνυχτα , τον βρήκαμε στη Φάλαρη, και πραγματικά από το τηλέφωνο ακούγαμε τον ήχο της δυνατής βροχής , ενώ εκείνη την ώρα στο Αργοστόλι είχαμε απόλυτη ηρεμία.

Μια ακόμα δύσκολη νύχτα για την Κεφαλονιά. Η Πολιτική Προστασία παρακαλεί. Περιοσρίσστε τις μετακινήσεις σας αυτή την ώρα . Απαιτείται μεγάλη προσοχή στο οδικό δίκτυο .

Οσοι θα ξεκινήσετε το πρωί με αυτοκίνητο για τις δουλιές σας να είστε προσεκτικοί για το τι μπορεί να αντιμετωπίσετε. Πάντως όλα τα μηχανήματα και οι εργολάβοι βρίσκονται στα προβλήματικά σημεία με στόχο να μην κλείσει το οδικό επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο .

Καλό ξημέρωμα!

SHARE

8 Σχόλια

  1. […] Το ξημέρωμα βρήκε την Δυτική κυρίως Κεφαλονιά στις λάσπες.  Η νυχτα ήταν δύσκολη για το Νύφι, τον Αγκώνα, την Αγία Ευφημία, τη Φάλαρη…  Τεράστιες ποσότητες νερού προκάλεσαν ποτάμια λάσπης. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας το ξενύχτησε ενώ τ μηχανήματα είχαν πιάσει δουλειά από χθες το απόγευμα(Διαβάστε εδώ). […]

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο