Να σταματήσει ο εργασιακός εκφοβισμός των υπαλλήλων της Γ.Δ. Μεταφορών της ΠΙΝ

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ
E-mail: adedykef@gmail.com

Δ/νση Γραφείων: Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομαρχίας) Κεφαλονιάς, 2ος όροφος, οδός Παναγή Βαλλιάνου, ΤΚ 28100, Αργοστόλι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να σταματήσει ο αυταρχισμός, οι απειλές και ο εργασιακός εκφοβισμός των υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Υποδομών & Μεταφορών της ΠΙΝ

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ απαιτεί να σταματήσει ο αυταρχισμός, οι απειλές και ο εργασιακός εκφοβισμός των υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Υποδομών & Μεταφορών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ). Δεν μπορεί να ανεχθούμε την αυταρχική συμπεριφορά του Γενικού Διευθυντή που λειτουργεί με προφορικές αμφιλεγόμενες εντολές και διαμορφώνει ένα καθεστώς φόβου και πίεσης στους συναδέλφους. Για αυτούς τους λόγους στηρίζουμε τα αιτήματα των Συλλόγων υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Ζακύνθου, Λευκάδας και Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που βρίσκονται εκτεθειμένοι στις απειλές για πειθαρχικές και ποινικές διώξεις (μέσω προσφυγής του Γενικού Διευθυντή στους κατά τόπους εισαγγελείς) εναντίον όσων δεν «συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις»… Αυτή είναι η τακτική του Γενικού Διευθυντή αντί να φροντίζει να αντιμετωπίσει την τεράστια υποστελέχωση, τις πολλές ελλείψεις σε εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή και στα ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ιδιαίτερα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων. Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες των Συλλόγων για την επιθετική συμπεριφορά του και τα συμβάντα στις τηλεδιασκέψεις των υπηρεσιακών παραγόντων των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων των Ιονίων Νήσων.

Οι Σύλλογοι των Υπαλλήλων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τις καταγγελίες τους και τις κινητοποιήσεις τους έχουν αναδείξει τόσο την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, που προέκυψε μέσα από το αντιδραστικό πλαίσιο επιλογών και κρίσεων του ν.4369/2016, όσο και τις ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής, που την ανέχεται.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) και απαιτούμε από την Περιφερειακή Αρχή να καταδικάσει τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία και πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει αυτός ο εργασιακός εκφοβισμός που υφίστανται οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης Γενικής Διεύθυνσης.

Στην παραπάνω βάση η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να συντονιστεί με τους πρωτοβάθμιους συλλόγους και την ΟΣΥΑΠΕ προκειμένου:

  • Να τεθεί και να συζητηθεί το θέμα στην επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Ιονίων Νήσων.
  • Να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς

Αργοστόλι 14/11/2019

Ο ΠρόεδροςΗ Γραμματέας
Δημήτρης ΜαντζουράτοςΣοφία Μισαηλίδου

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο