Για 4η χρονιά πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την Ειρήνη στην οποία συμμετείχε η ΕΕΔΥΕ ,ο Σύλλογος Φιλόλογων και η ΕΛΜΕ-ΚΙ.

Κάθε χρόνο τα παιδιά ενός σχολείου της Κεφαλονιάς κάνουν εργασίες για ένα θέμα που αφορά την ειρήνη και την αλληλεγγύη. Εφέτος το θέμα ήταν η Αλληλεγγύη στα παιδιά της Παλαιστίνης.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Κουρούκλης, δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της ΕΕΔΥΕ στην Κεφαλονιά, ενώ χαιρέτισε και ο Δημήτρης Μαντζουράτος, προεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ.

63 μαθήτριες και μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου απήγγειλαν ποιήματα, έδειξαν τις ζωγραφιές τους , τα video και τα τραγούδια τους όλα αφιερωμένα στην Ειρήνη.

Όλες οι παρουσιάσεις των παιδιών ήταν εξαιρετικές . Τις είχαν δουλέψει, είχαν αναζητήσει στοιχεία, πληροφορίες , διάβασαν, έγραψαν.. Και είναι η γενιά που δεν έχει ζήσει πόλεμο, είναι η γενιά της τεχνολογίας του iphone και των social media. Εμείς είδαμε μια γενιά ρομαντικών ποιητών, εμπνευσμένων καλλιτεχνών οργισμένων μουσικών , μια γενιά που ζει την πραγματικότητα της ζωής και έχει άποψη, κρίση και λόγο. Πολλά συγχαρητήρια στους καθηγητές και στους μαθητές και μαθήτριες.

Η αίθουσα ακόμα και το φουαγιέ ήταν γεμάτα απο κόσμο.

Δείτε το video με το τραγουδι που έγραψε και τραγούδησε ομάδα μαθητών

Μπορείτε να δείτε περισσότερες απο 100 φωτογραφίες απο την εκδήλωση εδω (κλικ)

 

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο