Γιατί δεν θα γίνει ποτέ βασιλιάς της Αγγλίας Ο Κάρολος

Σε 18 μήνες αλλάζουν όλα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ αφού η βασίλισσα Ελισάβετ θα παραιτηθεί, μαζί με την επέτειο των 95 ετών από τη γέννησή της.

Ταυτόχρονα με τα 95ά γενέθλιά της, η βασίλισσα, η οποία ήδη έχει ελαττώσει αρκετά τις υποχρεώσεις της, θα παραδώσει τον θρόνο στον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος από Prince θα γίνει Regent Prince.

Γιατί στα 95 της

Σε δύο χρόνια περίπου, η βασίλισσα θα είναι στην ίδια ηλικία που ήταν ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας Φίλιππος, όταν αποχώρησε από τα επίσημα καθήκοντά του. Σύμφωνα με τους κανόνες της κληρονομικής διαδοχής, δεν μπορεί να συνταξιοδοτηθεί χωρίς παραίτηση, αλλά μπορεί να σταματήσει τα βασιλικά καθήκοντα και ευθύνες της εάν αισθάνεται ότι η υγεία της είναι σε κίνδυνο.

Τότε, σε περιπτωση που νιώθει άρρωστη ή αδύναμη για να εκτελέσει τα καθήκοντά της, ένας αντιβασιλέας (regent) – όπως ο κληρονόμος, ο πρίγκιπας Κάρολος – θα πάρει τη θέση της.

Ωστόσο, φαίνεται πως η Αυτού Μεγαλειότητα θέλει να τακτοποιήσει τα πράγματα πριν την προλάβουν τα θέματα υγείας.

Γιατί ο Κάρολος δεν θα γίνει βασιλιάς 

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι η βασίλισσα δεν θα παραιτηθεί ακριβώς, αλλά θα παραμείνει ουσιαστικά μονάρχης της Βρετανίας με όνομα και τίτλο χωρίς τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις της.

Έτσι ο Κάρολος δεν θα γίνει επίσημα βασιλιάς αλλά Αντιβασιλέας μέχρι να πεθάνει η μητέρα του, οπότε και θα αναλάβει τον θρόνο.

 Βέβαια, πολλοί ειδικοί στα βασιλικά θέματα επισημαίνουν ότι ο Κάρολος δεν είναι καθόλου δημοφιλής στην Αγγλία, και υπάρχει ο φόβος να χάσει τη λάμψη της η βασιλική οικογένεια αν γίνει βασιλιάς.

Έτσι, οι φήμες λένε ότι με τον θάνατο της βασίλισσας, θα παραδώσει τον θρόνο στον γιο του Γουίλιαμ, ο οποίος θα γίνει ο επόμενος βασιλιάς της Αγγλίας.

Η οικογένεια του Γουίλιαμ είναι η αγαπημένη των βρετανών και αυτό θα ανανεώσει το ενδιαφέρον του κοινού για το παλάτι.

Φωτο: reuters

SOURCEhttps://www.thetoc.gr
SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο