Με τη βράβευση της πρώην Υπουργού Λούκας Κατσέλη, συζύγου του αείμνηστου Γεράσιμου Αρσένη, ολοκληρώθηκε ο διήμερος εορτασμός των 100 χρόνων από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Η βράβευσή της έγινε εξ αιτίας του Νόμου που επί Υπουργεία της ψηφίστηκε, και αφορούσε την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς λόγω χρεών. Χάρη σε αυτόν το Νόμο που ο κόσμος των ταύτησε με το όνομά της «Νόμος Κατσέλη», χιλιάδες Ελληνες γλύτωσαν τα σπίτια του από τις τράπεζες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο ΚΕΦΑΛΟΣ με παρουσιαστές την Ελένη Λουκέρη και τον δημοσιογράφο του OPEN TV Βασίλη Σπανό.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγιναν ομιλίες από προέδρους Επιμελητηρίων για το ρόλο και των Επιμελητηρίων στο παρελθόν και στο μέλλον,

με πρώτο ομιλητή τον οικοδεσπότη πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρο Σπαθή. Η ομιλία του κάλυψε το θέμα του ρόλου των Επιμελητηρίων στην ανάπτυξη της κάθε περιοχής.

Στη συνέχεια μίλησαν ο επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου και δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος ο οποίος πρότεινε να συγκληθεί στην Κεφαλονιά μια Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον εκπρόσωπο της Ενωσης Επιμελητηρίων κ. Παύλο Ραβάνη.

Χαιρετισμοί έγιναν από τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο, από τον βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Καππάτο, από την πρώην βουλευτή Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, απο τον Αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό, απο τον πρόεδρο της ΠΕΔΙΝ Αλέξανδρο Παρίση.

Περισσότερες φωτογραφίες απο την εκδήλωση μπορείτε να δείτε και εδω (κλικ)

Εκπρόσωποι Επιμελητηρίων

Στη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων μίλησαν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χαυζηθεοδοδίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος και ο νεαρός πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πειραιά , Κεφαλονίτης , Γιάννη Βουτσινας.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με την προβολή ενός video που έδειχνε την οικονομική εξέλιξη του νησιού μας κυρίως μετά τους σεισμούς του 1954 με ολιγόλεπτες ομιλίες δυο πρωην προέδρων του Νίκου Δρακάτου και του Γιάννη Κρούσου, με αναφορές σε θητείες αείμνηστων προέδρων , με δηλώσεις πρώην προέδρων κλπ.

Η βράβευση της πρ. Υπουργού Λούκα Κατσέλη

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν η βράβευση της πρ. Υπουργού Λούκας Κατσέλη.

Για τη Λούκα Κατσέλη και το Νόμο «Κατσέλη» μίλησαν ο Νίκος Μανεσιώτης Οικονομικός Επόπτης του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, και η αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου.

Αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Σπαθής βράβευσε την πρ. Υπουργό Λούκα Κατσέλη με σχετική πλακέτα και μια τεράστια ανθοδέσμη.

Η ομιλία της κυρίας Κατσέλη ήταν εξαιρετική,  ιδιαίτερα στα σημεία τα οποία έθεσε τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κεφαλονιά και τις προτάσεις της. Ζητήσαμε από συνεργάτες της την αποστολή της ομιλίας γιατί αξίζει να την διαβάσετε : ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσε εξαιρετικός μπουφές του κέτερινγκ ΣΤΑΤΕΡΙ , με καφέδες, αναψυκτικά και άφθονα γλυκίσματα.

Μετά την εκδήλωση το Επιμελητήριο παρέθεσε δεξίωση στο ΟΙΝΟΨ στη Λεωφ. Βεργωτή με εκλεκτά εδέσματα και κρασί , η ατμόσφαιρα ήταν εγκάρδια οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων αντάλλασσαν τηλέφωνα, ιδέες, έκλειναν ραντεβού για ένα επόμενο event.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο