Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στα Φαρακλάτα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση του πολιτιστικου συλλόγου ΟΙ ΦΑΡΑΚΛΑΔΕΣ που αφορούσε την Ελιά, το λάδι και τα προϊόντα που μας δίνει το λάδι.

Τα Φαρακλάτα η γη των Φαρακλάτων φιλοξενεί δεκάδες υπερ αιωνόβιες ελιές .

Όπως είχαν αναφέρει στις συζητήσεις στο web radio ΣΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ τόσο ο καθηγητής του Ιόνιου Πανεπιστήμιο – Βιολογική καλλιέργεια κ. Παύλος Μπουχάγιερ, (Ακουσε την εδω) όσο και ο υπ/ντης του ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΑΙΝΟΥ κ. Μιχάλης Ξανθάκης (Ακουσε την εδω ) , οι αιωνόβιες ελιές της Κεφαλονιάς παράγουν εξαιρετικής ποιότητας λάδι το οποίο εμπορεύεται ως ξεχωριστό προϊόν μεγάης διατροφικής αξίας και επίσης  το τμήμα του κ. Μπουχάγιερ έχει καταγράψει πολλές τοποθεσίες με αιωνόβιες ελιές οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν μέρος ενός επισκέψιμου δικτύου από επισκέπτες που αναζητούν στο νησί μας και τα τοπικά του προϊόντα.

Η εκδηλωση έγινε στο πανέμορφο πολιτιστικό κέντρο του χωριού «Παναίτ Ιστράτι». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γεωπόνος Γεράσιμος Δαναλάτος. Παραβρέθηκε και μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτηρης Κουρής ο οποίος δήλωσε και τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χριστόφορος Πολλάτος παρασκεύασε σαπούνι από λάδι και εντυπωσίασε. Ενώ το λιτό κέρασμα ψωμάκι, λαδάκι και ελίτσες ήταν βάλσαμο ψυχής με τις αυθεντικές γεύσεις τους.

Θερμά συγχαρητήρια στους ΦΑΡΑΚΛΑΔΕΣ για το μεράκι και την θέλησή τους να ανακαλύψουν την «αλήθεια» της καθημερινότητας του χωριού τους στο πέρασμα του χρόνου..

Θερμά συγχαρητήρια στους ΦΑΡΑΚΛΑΔΕΣ για το μεράκι και την θέλησή τους να ανακαλύψουν την «αλήθεια» της καθημερινότητας του χωριού τους στο πέρασμα του χρόνου.. Το ένα βήμα παραπάνω που πρέπει να κάνουν ειναι να συνεργαστούν με το ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και τον ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΝΟΥ για την επιστημονική ενημέρωσή τους.

Ακούστε τη συζήτηση ΣΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΟΙ ΦΑΡΑΚΛΑΔΕΣ” για την εκδήλωση (κλικ εδω )

√ Περισσοτερες φωτογραφίες απο την εκδήλωση, εδω (κλικ)

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο