Αργοστόλι: Και πάλι το προσφυγικό στο τραπέζι των συζητήσεων

Μια μικρή αναστάτωση επικράτησε λίγο πριν την λήξη της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο Αργοστόλι, όταν ο επικεφαλής της κίνησης Κεφαλονιά Νησί Για Όλους,  Αλέξανδρος Παντελειός έκανε ερώτηση που αφορούσε την ενδεχόμενη υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων στο Δήμο Αργοστολίου δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε όλες τις Περιφέρειες στην Ελλάδα και θα πρέπει ο δήμος να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο.

Την ένταση που δημιουργήθηκε προς στιγμή επέτεινε και η δήλωση του Διονύση Λυκούδη από την Ισχυρή Κεφαλονιά, ότι ακούγονται ονόματα ξενοδοχείων στο Ληξούρι και τα Σβορωνάτα, που λέγεται  ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την φιλοξενία προσφύγων.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά, ότι δεν εκδηλώθηκαν προσφορές για την στέγαση προσφύγων και τέλος ανέφερε ότι έχει μιλήσει  με την Περιφερειάρχη,  τον Βουλευτή  και το Υπουργείο και τον έχουν όλοι διαβεβαιώσει ότι  δεν υπάρχει κάποια σκέψη για την Κεφαλονιά.

Ο επικεφαλής της παράταξης για την Επόμενη Μέρα, Μάκης Φόρτες δήλωσε ότι δεν μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη στην Περιφερειάρχη γιατί η κ. Κράτσα  είναι αποδεδειγμένα αναξιόπιστη αλλά σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο ανέφερε, ότι το νησί και το Αργοστόλι ιδιαίτερα, έχει μακρά πολύ-πολιτισμική ιστορία και έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν πρόσφυγες, οι οποίοι έζησαν για πολλά χρόνια στο νησί και προσέφεραν στην τοπική κοινωνία.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης, τόνισε ότι το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να πάρει επίσημα θέση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και για να αποφευχθούν ρατσιστικά φαινόμενα θα πρέπει να εκπονηθεί ένα σχέδιο στην περίπτωση που τελικά έρθουν.

Φήμες πάντως που κυκλοφορούν, λένε για μεμονωμένους ξενοδόχους που έχουν κάνει επαφές και συζητούν το ενδεχόμενο να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στις δομές τους κι ανεξάρτητα  με το τι θα γίνει, καλό θα ήταν να καταρτιστεί ένα σχέδιο  υποδοχής αυτών των ανθρώπων ώστε να μην βρεθούμε απροετοίμαστοι στην περίπτωση, που τελευταία ώρα ο δήμος ενημερωθεί για την άφιξή τους.

 

SHARE

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο