Hταν του Αγίου Νικολάου το 2014 που για πρώτη φορά μπήκε θριαμβευτικά στην ελληνική ακτοπλοϊα ένα κίτρινο πλοίο το Fior di Levante ,

Δείτε το video της φαντασμαγορικής άφιξής του στο Ζάντε!

Ένα πλοίο που είχε γίνει θρύλος πριν ακόμα εμφανιστεί στο Ιόνιο. Η ανακαίνιση του κράτησε δυο χρόνια ενώ το ύψος της επένδυσης ξεπέρασε τα 30 εκατ. ευρώ.

6 Δεκεμβρίου 2014 , Ένα πλοίο – κόσμημα ταράσσει ευχάριστα τα νερά του Ιονίου, εκπλήσσει για τον σχεδιάσμό του, τα νέα συστήματα ασφάλειας και τις πολυτελείς υπηρεσίες του. Εξάλλου ένα χρόνο μετά, το 2015, αυτό το κίτρινο λαμπερό πλοίο ανακηρύσσεται σε διεθνή διαγωνισμό ως το ωραιότερο φέρυ μποτ του κόσμου..

Σήμερα , πέντε χρονιά μετά, το Fior di Levante , δέχτηκε τη πρώτη ανακαίνιση του και σε λίγο «του κουτιού» θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου.

Πέντε χρόνια παρουσίας του Fior di Levante που κυριολεκτικά άλλαξαν την ακτοπλοΐα στο Ιόνιο και όχι μόνο. Μέχρι τότε οι γραμμές της Ζακύνθου εξυπηρετούνταν από παλαιά πλοία, από πλοία κοινοπραξίας που εξ αιτίας και των εσωτερικών προβλημάτων της δεν μπορούσε να δώσει στη Ζάκυνθο και στους χιλιάδες επισκέπτες της αυτό που της άξιζε.

Γιώργος Θεοδόσης , Πρόεδρος Levante Ferries

Αυτό ήταν το κέντρισμα για τον Ζακυνθινό επιχειρηματία Γιώργο Θεοδόση ο οποίος ήδη μεγαλουργούσε στην επιχειρηματική σκηνή της Ελλάδας με το 11880 και άλλες ιδιαίτερα πρωτότυπες υπηρεσίες της εταιρίας News phone.

O Γιώργος Θεοδόσης ήθελε να κάνει ένα δώρο στο νησί του γιατί δεν άντεχε την κατάσταση της Ζακυνθινής ακτοπλοΐας. Και αποφάσισε να βάλει στη γραμμή ένα πλοίο αντάξιο του νησιού του. Και εγένετο το Fior di Levante και άνοιξε μια νέα σελίδα στην επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Γιωργος Θεοδόσης – Στρατης Απέργης

Το Fioro –όπως όλοι το λένε χαϊδευτικά σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά- ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη της ελληνικής ακτοπλοΐας καθώς συνδύαζε την ασφάλεια με την πολυτέλεια και στις υποδομές και στις υπηρεσίες προς τους επιβάτες..

Ένα φέρι μποτ που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έγινε το ίδιο προορισμός! Η διαφήμισή του στο Πανελλήνιο μαζί με το 11880 το έκαναν επιθυμητό σε χιλιάδες ταξιδευτές. Έτσι ο κόσμος επέλεγε το Fioro ανεξάρτητα σε ποιο λιμάνι έβγαζε! Η ευρηματική διαφήμιση του συνδυασμού των υπηρεσιών του 11880 , του Fior di Levante και της Ζακύνθου γέμισε τη Ζάκυνθο με χιλιάδες τουρίστες και αυτό συνεχίζεται απρόσκοπτα πέντε χρόνια τώρα..

Η εμφάνιση του Fior di Levante στη Ζάκυνθο και λίγο αργότερα και στην Κεφαλονιά πυροδότησε καταστάσεις προκαλώντας έναν άνευ προηγουμένου ανταγωνισμό . Δυστυχώς αυτός ο ανταγωνισμός δεν ήταν στη σωστή κατεύθυνση της αναβάθμισης γενικά της ακτοπλοΐας στην Κεφαλονιά και στη Ζάκυνθο με καλύτερα πλοία , με ασφαλέστερες μεταφορές.

Kefalonites Karabolatres

Πέντε σκληρά χρόνια, ανελέητα σκληρά χρόνια , όχι μόνο δεν κατάφεραν να κατεβάσουν το Fioro από τον θρόνο του , αντίθετα , το ανέβαζαν όλο και πιο ψηλά στις επιλογές των επιβατών.. Το ίδιο και την εταιρία ιδιοκτήτη του, τη Levante Ferries.

Οι δυο ισχυροί συνεταίροι , ο Γιώργος Θεοδόσης και ο Στρατής Απέργης, μαζί ήδη πάνω από μια 20ετία στις επιχειρήσεις, απαντούσαν στα «κτυπήματα» με ανάπτυξη, με ποιότητα , με επενδύσεις..

Γιώργος ΘΕΟΔΟΣΗΣ – Στρατής ΑΠΕΡΓΗΣ

Και όχι μόνο άντεξαν, αλλά μέσα σε πέντε χρόνια κατάφεραν όσο άλλοι δεν θα κατάφερναν σε μια ολόκληρη ζωή.

Το Fioro σήμερα , θα γιορτάσει τα πέμπτα λαμπρά γενέθλιά του μαζί με τα άλλα τέσσερα αδέλφια του. Γιατί μόλις πέντε χρόνια μετά τη «γέννησή του» η Levante Ferries έχει δημιουργήσει έναν πανίσχυρο ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ στόλο με πέντε φέρι μποτ πλήρως ανακαινισμένα, απολύτως ασφαλή με παροχή υπηρεσιών πέντε αστέρων. Fior di Levante το πρωτότοκο! Mare di Levante, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ, και ΣΜΥΡΝΑ .

Ταυτόχρονα η εταιρία , με το ΣΜΥΡΝΑ κάνει άνοιγμα σε γραμμές εκτός Ελλάδας συνδέοντας την Τουρκία (Σμύρνη) με τη Θεσσαλονίκη!

4α γενέθλια του Fior di Levante . Ο Γιώργος Θεοδόσης πρόεδρος και η Τερεζα Θεοδόση, Αντιπρόεδρος της Levante Ferries κόβουν την τούρτα

6 Δεκεμβρίου 2019, πέντε χρόνια από τη πρώτη εμφάνιση του κίτρινου πλοίου στα λιμάνια της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς δικαιώνουν απόλυτα το εγχείρημα του Γιώργου Θεοδόση και του Στρατή Απέργη.

Η εταιρεία με τον ιδιόκτητο στόλο της , με πέντε καράβια, όλα ανακαινισμένα , είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά κερδίζοντας αυτή τη θέση με επενδύσεις σε πλοία, που μεταφέρουν τους επιβάτες με απόλυτη ασφάλεια προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Σήμερα, 6 Δεκέμβρη 2019 το Fior di Levante το πρωτότοκο πλοίο της Levante Ferries γιορτάζει τα πέμπτα γενέθλιά του από την πρώτη του εμφάνιση στο λιμάνι της Ζακύνθου, και θα τα γιορτάσει με έναν πολύ φαντασμαγορικό τρόπο!

6 Δεκέμβρη 2019 , η μέρα μόλις ξεκίνησε .. μέχρι το βράδυ πολλά θα γίνουν … Για ολους τα γενέθλια είναι μια μαγική μέρα.. Πόσο μάλλον για το Fiorο και την Levante Ferries !

Ένα είναι το σίγουρο. Σήμερα στη γιορτή που θα σβήσoυν τα πέντε κεράκια του  Fioro, μια νέα σελίδα θα ανοίξει για τον «κίτρινο στόλο» του Mr 11880 και την Levante Ferries!

Χρόνια Πολλά στο πιο ωραίο φέρι μποτ του κόσμου στο Fioro di Levante!

Χρόνια πολλά στους καπετάνιους και στο πλήρωμά του, χρόνια πολλά στην ηγεσία και στους ανθρώπους της Levante Ferries!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο