Κάθε χρόνο σε πέντε χώρες του πλανήτη που πρωταγωνιστούν στη Ναυτιλία βραβεύονται οι καλύτερες Ναυτιλιακές επιχειρήσεις και προσωπικότητες του κλάδου με τα “Shipping Awards”  Η Ελλάδα είναι μια από αυτές τις χώρες , μια ναυτική χώρα με πετυχημένους διεθνώς εφοπλιστές , δυναμικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις και σπουδαίες προσωπικότητες δυναμικό της.

Το 2019 είναι η 16η χρονιά λειτουργίας του θεσμού στην Ελλάδα.

 Εφέτος η εταιρία που κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία : Passenger Line of the year , κατηγορία που αφορά την ακτοπλοΐα και την εσωτερική κρουαζιέρα είναι η Levante Ferries!!

Η εκδήλωση που έχει χαρακτήρα gala με δείπνο πέντε αστέρων, πραγματοποιήθηκε στη τεράστια αίθουσα του ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental στην Αθήνα και τη συμμετοχή περισσότερο των 1000 καλεσμένων.

Στο παρακάτω video καταγράφεται η ανακοίνωση της εταιρείας , η παρουσίασή της απο τους κριτες και η ομιλία του προέδρου της Γιώργου Θεοδόση.

Ο πρόεδρος της Levante Ferries Γιώργος Θεοδόσης παρέλαβε το βραβείο με συγκίνηση ευχαριστώντας από το μικρόφωνο τους κριτές για τη τιμή.

Η βράβευση της Levante Ferries συνέπεσε με τα «γενέθλια» του πρωτότοκου πλοίου της , του Fior di Levante. Του Αγίου Νικολάου το 2014 το Fior di Levante έκανε το πρώτο του δρομολόγιο Κυλλήνη – Ζάκυνθος , ενώ το επόμενο χρόνο (2015) κέρδιζε σε διεθνή διαγωνισμό τη διάκριση του ωραιότερου φέρυ μποτ του κόσμου!

Τα κριτήρια για το κάθε βραβείο είναι πολύ αυστηρά ενώ οι κριτές είναι κορυφαίοι του κλάδου και της οικονίας που στα 16 χρόνια του θεσμού έχουν αποδείξει την αντικειμενικότητά τους.

Η βράβευση της Levante Ferries είναι μια μεγάλη τιμή για την ίδια την εταιρία , τους ιδιοκτήτες , τα στελέχη , τους καπετάνιους και τα πληρώματά της . Είναι μια μεγάλη τιμή  για το Ιόνιο και ιδιαίτερα για την Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.  Οι κάτοικοι των νησιών μας  και οι επισκέπτες μας έχουν τη τύχη να ταξιδεύουν με μια εταιρία που έχει στο ενεργητικό της δυο κορυφαίες βραβεύσεις στα μόλις πέντε χρόνια της λειτουργίας της!

Μέσα σε πέντε χρόνια και παρά τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος της,  η Levante Ferries κατάφερε να πενταπλασιάσει τα πλοία της δημιουργώντας ένα στόλο από πέντε ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ πλοία όλα προσφάτως ανακαινισμένα.

Η βράβευση της Levante Ferries είναι και μια προσωπική δικαίωση του προέδρου της Γιώργου Θεοδόση για το όραμά του κίτρινου στόλου και του γενικού δ/ντη της Στρατή Απέργη για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του.

Το Kefalonia press εκ μέρους των Αναγνωστών του συγχαίρει την Levante Ferries για τη κορυφαία αυτή βράβευση και εύχεται Υγεία και Δημιουργικότητα σε όλους εργάζονται εργάζεται σε αυτήν. Ηταν μεγάλη τιμή και για μας να παραβρεθούμε σε αυτή την σπουδαία βραδιά που έφερε στα νησιά μας ένα πολύ σπουδαίο βραβείο.

Ελένη Δ. Χιόνη

—-

Greek Shipping Awards

Σε πέντε χώρες του κόσμου οι οποίες πρωταγωνιστούν στη Ναυτιλία κάθε χρόνο βραβεύονται εταιρίες του κλάδου σε διάφορους τομείς. Για την Ελλάδα ο θεσμός λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία για 16 χρόνια.

Πως λειτουργεί

 Η ευκαιρία υποβολής υποψηφιότητας είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε σχετίζεται με την ναυτιλία, από τους πλέον εξέχοντες εφοπλιστές ως τον τελευταίο υπάλληλο, και έχει με τα χρόνια επικυρώσει την αντικειμενικότητα των κριτών η οποία έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εγκαθίδρυση της φήμης των βραβείων για την αμεροληψία και την αξιοπιστία τους.

 Οι κριτές

Κάποιοι διαθέτουν εμπειρία από προηγούμενες χρονιές, όπως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας (Greek Shipping Co-operation Committee) Χαράλαμπος Φαφαλιός, ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Γεώργιος Πατέρας, η πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς Ειρήνη Νταϊφά, ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων Χαράλαμπος Σημαντώνης, ο πρόεδρος του Hellenic Mediterranean Panel του Intertanko Βασίλης Μπακολίτσας, η πρόεδρος της WISTA Hellas Angie Hartmann και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ναυτικών Capt.Γιάννης Χαλάς.

Εφέτος πρωτοεμφανιζόμενοι στην ομάδα των κριτών είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Ναυπηγών Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών (SNAME) Ελληνικού Τομέα Δρ Ιωάννης Κοκαράκης και ο Καθηγητής Διοίκησης και ναυτιλιακών εταιριών του Πανεπιστημίου Πειραιά και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Πολιτικής Νήσων Δρ. Ιωάννης Θεοτοκάς.

Περισσότερες από 80 εξέχουσες προσωπικότητες από την Ελληνική ναυτιλία έχουν πάρει μέρος στην ομάδα κριτών των βραβείων, που ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Πάνω από 180 βραβεία έχουν ήδη παρουσιαστεί στην εκδήλωση, η οποία τώρα διανύει τον δέκατο έκτο χρόνο, και έχει εγκαθιδρύσει φήμη ως η μεγαλύτερη διεθνής ναυτιλιακή εκδήλωση απονομής βραβείων παγκόσμια. Το φετινό δείπνο για την απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental στην Αθήνα την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019.

Οι υποψηφιότητες

Τα βραβεία προσελκύουν πάντα έναν μεγάλο αριθμό πολύ ανταγωνιστικών υποψηφιοτήτων που υπογραμμίζουν σε βάθος την δυναμική της Ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, ενώ το ακροατήριο στην διάρκεια του δείπνου για την παρουσίαση αποτελείται κατά μέσο όρο από 1000 άτομα, εξέχουσες προσωπικότητες του ναυτιλιακού χώρου και των προσκεκλημένων τους.

Φέτος προσφέρθηκαν και πάλι όλα τα καθιερωμένα βραβεία, με μία σημαντική αλλαγή. Από την αρχή, οι κανονικές κατηγορίες έχουν συμπεριλάβει το Βραβείο για την Επίτευξη στην Ασφάλεια ή την Προστασία του Περιβάλλοντος. Ωστόσο, αυτό έχει αντικατασταθεί από δύο ξεχωριστά Βραβεία που πιστεύουμε ότι αντανακλούν καλύτερα τις απαιτήσεις της σύγχρονης ναυτιλίας – το Βραβείο για την Ασφάλεια (The Safety Award) και, ξεχωριστά, το Βραβείο Βιωσιμότητας  (The Sustainability Award).

4 Σχόλια

  1. […] Συγχαρητήρια επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρου Σπαθή προς τον πρόεδρο και γενικό δ/ντη της Levante Ferries Γιώργο Θεοδόση και Στρατή Απέργη, για την κορυφαία διάκριση της εταιρίας ως η καλύτερη Ελληνική επιβατηγός εταιρεία του 2019. (Δείτε εδώ το ρεπορταζ της βράβευσης) […]

  2. […] Διασκεδαστική και έξυπνη η γιορτινή διαφήμιση της Levante Ferries η οποία κέρδισε πρόσφατα το βραβείο της καλύτερης ακτοπλοϊκής επιβατικής  εταιρείας της Ελλάδας (2019)  . (Δες το ρεπορταζ εδω). […]

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο