Έξι κόλπα για να καίει λιγότερο το κλιματιστικό το καλοκαίρι

116

Έξι κόλπα για να λειτουργεί πιο οικονομικά το κλιματιστικό τις ζεστές μέρες.

Όταν ο υδράργυρος «εκτοξεύεται», πολλοί από εμάς καταφεύγουμε στα κλιματιστικά μας για δροσιά. Αλλά όσο ανακουφιστικά και αν είναι, το ενεργειακό τους κόστος μπορεί να είναι τσουχτερό. Πριν πατήσετε όμως το «off», ακούστε τις εναλλακτικές.

Το Homes to Love μίλησε με τη Linda Louskos, υπεύθυνη μάρκετινγκ της LG, η οποία μοιράστηκε μερικούς έξυπνους τρόπους χρήσης του κλιματιστικού για να εξοικονομείτε ρεύμα, για ένα πιο δροσερό καλοκαίρι.

1. Καθαρίστε τον εξωτερικό συμπυκνωτή σαςΟ καθαρισμός του συμπυκνωτή διατηρεί το κλιματιστικό σας σε καλύτερη κατάσταση, ώστε να λειτουργεί στο βέλτιστο επίπεδο. Απενεργοποιήστε λοιπόν τη συσκευή σας και καθαρίστε με μια οδοντόβουρτσα όλα τα δυσπρόσιτα σημεία.

2. Κλείστε στόρια και κουρτίνες

Για να ελαχιστοποιήσετε τον δροσερό αέρα που διαφεύγει και τη θερμότητα που εισχωρεί, φροντίστε να κλείνετε τα στόρια και να τραβάτε τις κουρτίνες στα παράθυρα τις ζεστές μέρες. Αυτό θα βοηθήσει το κλιματιστικό να λειτουργεί με πιο σταθερό και αποδοτικό ρυθμό.

3. Ανεβάστε τη θερμοκρασία

Είναι δελεαστικό να μειώσετε τη θερμοκρασία κάτω από τους 20 βαθμούς, αλλά όταν η εξωτερική θερμοκρασία «χτυπάει» τους 40, αυτό είναι κακό για το κλιματιστικό σας. Αναφορικά, με εξωτερική θερμοκρασία 35 βαθμών, η ιδανική ρύθμιση για το κλιματιστικό είναι στους 24 με 25 βαθμούς.

4. Κλείστε τους άδειους χώρους

Κλείνοντας τα δωμάτια του σπιτιού που χρησιμοποιείτε λιγότερο, διευκολύνετε τη γρήγορη ψύξη των υπόλοιπων χώρων, και δεν «παραφορτώνετε» το κλιματιστικό, επιτρέποντάς του να λειτουργεί σε βιώσιμα επίπεδα κατανάλωσης ρεύματος.

5. Κάλλιο αργά και σταθερά

Η ειδικός τονίζει πως η παρατεταμένη λειτουργία του κλιματιστικού σε μία μέση θερμοκρασία είναι πολύ πιο αποδοτική από την έντονη, περιοδική λειτουργία σε χαμηλή θερμοκρασία.

Κλιματιστικό
Κλιματιστικό | Shutterstock

Αυτό διότι ο συμπιεστής δεν χρειάζεται να λειτουργεί με πλήρη ισχύ για να επιτύχει την απαιτούμενη θερμοκρασία, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια.

6. Χρησιμοποιήστε ενεργειακά αποδοτικές ρυθμίσεις

Επωφεληθείτε από τις ειδικές ρυθμίσεις του κλιματιστικού σας αν είναι προηγμένης ενεργειακής κλάσης. Αυτές οι λειτουργίες «eco» μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική απόδοση και να συμβάλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!