Το θρίλερ του dating: 5 single γυναίκες έζησαν dating ιστορίες τρόμου, ανατριχίλας κι αβολοσύνης

24 Media Creative Team, by Ζωή Δημητρίου

32

Το online dating είναι εξουθενωτικό χόμπι για τις περισσότερες γυναίκες πλέον. Δεν ξέρουν αν θα ματσάρουν με παντρεμένο, μυθομανή, νάρκισσο ή εντελώς «παιδήλικα» άντρα. Το Tinder είναι συνώνυμο του θρίλερ. Οι γυναίκες που το χρησιμοποιούν (γιατί σπάνια θα βρεθεί κάποιος να τους μιλήσει έξω, IRL, σε μπαρ, σε ένα μουσικό φεστιβάλ, στο brunch) έχουν δει πολλά πουλιά σε dick pics. Και ξέρουν ότι θα ακούσουν μη ρεαλιστικά σενάρια για την καριέρα και τη ζωή κάποιου.

Η κόλαση του dating

@anyahaas♬ original sound – Bloop

Φυσικά και κλαίνε οι γυναίκες στο TikTok όταν γυρίζουν σπίτι άλλη μια Παρασκευή βράδυ (μετά από ένα ακόμη κακό ραντεβού) πιστεύοντας ότι θα μείνουν για πάντα μόνες. Η 29χρονη Anya Haas φοβάται ότι δεν θα καταφέρει ποτέ να βρει μια κανονική σχέση. Πόσταρε ένα βίντεο στο TikTok και φυσικά έγινε viral, επειδή οι περισσότεροι άνδρες της είπαν ότι αυτή φταίει που δεν βρίσκει έναν άντρα (της είπαν να πάρει και σκύλο). Της είπαν ότι έχει υψηλά standards κι ότι είναι delulu. Οι γυναίκες όμως ταυτίστηκαν.

Οι ίδιες γυναίκες που πλέον κάνουν το #boysober τρόπο ζωής γιατί βαρέθηκαν να συσχετίζονται με άντρες που πάσχουν από porn brain (αυτό που κατάλαβες). Σε λίγο θα γίνει της Κορέας (μου το έγραψε πρόσφατα μια νέα γυναίκα σχολιάζοντας το σύγχρονο dating. Οι γυναίκες θα υιοθετήσουν το 4B φεμινιστικό κίνημα της Κορέας που απαρνήθηκε άνδρες, dating, σεξ και γάμο).

Οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις του dating το 2024 είναι οι εξής: ο δεσμευμένος, αυτός που δεν θέλει σχέση και το μικρό ταρανδάκι, που παθαίνει εμμονή μαζί σου.

@trishchileshe #storytime #relationships #explore #fyp ♬ original sound – Trish Chileshe

Ρώτησα τις single γυναίκες του γραφείου αν όντως είναι δύσκολο να βγαίνεις ραντεβού το 2024. Και οι απαντήσεις τους ήταν ο ορισμός της ιλαροτραγωδίας. Απολαύστε υπεύθυνα.

Νίκη, 40+: Μπορεί να γράψει βιβλίο για το dating το βγαλμένο από τους εφιάλτες μας

«Ρωτάει η Ζωή αν έχουμε μια horror στιγμή από ραντεβού, της ζητώ να διευκρινίσει το horror και επειδή δεν είμαι σίγουρη αν έχω καταλάβει σωστά, τις αναφέρω κάποιες υποψηφιότητες. Εννοεί περιπτώσεις όπως το να ανταλλάζεις μηνύματα που είναι ο θρίαμβος του explicit πριν τη συνάντηση και όταν συναντιέστε αυτός που έγραψε 1000 λέξεις για όσα θα συμβούν, δεν βγάζει άχνα; Για σχέση 3 ετών που ο σύντροφος μου με έπαιρνε με βιντεοκλήσεις από όπου και αν ήταν, για να μου δείξει πώς είναι μόνος και να μου αποδείξει ότι έχει χωρίσει με τη σύζυγο του, πριν μάθω ότι του ‘χε ξεφύγει μια λεπτομερειούλα (δεν είχε πάρει διαζύγιο);

Άλλη τέτοια στιγμή που κάποιος με τον οποίον μοιραζόμουν τη ζωή μου, έκρινε πως ήταν χρήσιμο να αποφασίσει για εμένα, χωρίς εμένα; Να μην μου πει όλα τα δεδομένα και να με αφήσει να πω εγώ τι θέλω; Α, μια που το θυμήθηκα. Το “φοβόμουν μη σε χάσω” είναι μακράν της δεύτερης, η χειρότερη δικαιολογία που έχω ακούσει (νικά και το “δεν είναι αυτό που νομίζεις”), αφού μάντεψε τελικά, τι έγινε όταν κατάλαβα την κοροϊδία.

Συνεχίζουμε. Για πες μου λοιπόν, Ζωούλα, σε έχω καλύψει ή μήπως σου κάνει ο άνθρωπος που ήμασταν 6 μήνες κάθε ημέρα μαζί (κοιμόμασταν μαζί -δεν ζούσαμε μαζί), αλλά αρνείτο να δεχθεί πως ήμασταν μαζί; Έτσι, μια ημέρα τον ρώτησα -δια τηλεφώνου- “θέλεις ή δεν θέλεις –να έχουμε σχέση- θα μου πεις απόψε“, μου είπε “δεν θέλω” και του απάντησα “ΟΚ, τελειώσαμε. Δεν θα ξαναειδωθούμε“.

Το “δεν μπορείς να μου απαγορεύεις να σε βλέπω” είναι μια από τις ατάκες που μου έχουν πει και έχουν “σφηνωθεί” στον εγκέφαλο μου. Του διευκρίνισα πως δεν είμαι έκθεμα σε μουσείο, άρα μπορούσα και παραμπορούσα να του απαγορεύσω να με βλέπει. Την επομένη αποφάσισε πως θέλει να έχουμε σχέση. Σε κάλυψα;

Κάτσε όμως, μια στιγμή να σου πω και για τον άνθρωπο που ζήλευε παράφορα, γιατί εκείνος ήταν ανασφαλής -όχι εγώ ο υπέρτατος πόθος των απανταχού ανδρών. Έτσι, κάθε φορά που βγαίναμε, για να γλιτώσω τον τσακωμό φρόντιζα να κοιτώ σε τοίχο. Το τζάμι δεν εξυπηρετούσε, γιατί μου έλεγε πως βλέπω άνδρες σε αυτό. Ε, μια ημέρα μου είπε πως βλέπω άνδρα και μέσα από τον τοίχο και παραιτήθηκα της προσπάθειας -και της σχέσης. Ο ίδιος με είχε ξυπνήσει στις 3 τα χαράματα, ως εξής: “Καργ (μπιμπ) με κερατώνεις με τον τάδε. Το είδα στο όνειρο μου“. Τι μπορούσα να πω για αυτό το αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχείο;

Μια που στα λέω και ξεθυμαίνω, θα σου πω και για τη σχέση μου στην οποίαν πλήρωνε στις εξόδους μια ο ένας και μια ο άλλος. Όλως τυχαίως (not), εκείνος πλήρωνε τους καφέδες κι εγώ τα παγωτά. Χρειάζεσαι κάτι άλλο; Γιατί τώρα που μου ξανάρχονται έχω να σου πω άλλες 10 ιστορίες -έτσι πρόχειρα. Σκέφτομαι να γράψω βιβλίο, να βγάλω και κανά ευρώ από όσα έχω περάσει».

Ιωάννα, 26 ετών: Το dating με τον άνθρωπο που λυπάσαι την πρώην του

«Ήταν καλοκαίρι όταν γνώρισα ένα παιδί μέσω κοινού γνωστού. Ο φίλος μου είπε από το λίγο που τον ήξερε ότι είναι γενικά καλό παιδί. Βρεθήκαμε στα social και ξεκινήσαμε να μιλάμε και λίγο καιρό μετά, κανονίσαμε να βγούμε. Συναντηθήκαμε για μια βόλτα κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Κάποια στιγμή πήγαμε στο περίπτερο και πήρα ένα νερό. Αν και δεν απαιτώ να με κερνάνε, μου τράβηξε την προσοχή που δεν προσφέρθηκε καν.

 Όταν βγήκαμε ξανά, μιλούσε κάπως αρνητικά και προσπαθούσα να καταλάβω τι παίζει. Αργότερα κατάλαβα ότι είχε πληγωθεί, επειδή τον είχε κερατώσει η πρώην. Μετά από κάποια ώρα στο άσχετο με ρωτάει: “Θα έκοβες κάποιο κομμάτι του σώματός σου για 1 εκατομμύριο ευρώ;” Του λέω όχι. “Ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι;” Του λέω όχι. (Σημείωση: το είπε για πλάκα ωστόσο ήταν κριντζ). Και όμως συμφώνησα να  βρεθούμε ακόμα μία φορά. Και εκεί που λέω μπορεί να είναι ιδέα μου και να μην είναι τόσο ακατάλληλος του λέω: “Θα πάρω ταξί” και με ρωτάει “Θες να το μοιραστούμε;”, και του λέω “το 3.50 ευρώ;” και μου λέει “ναι”. (Πάμε 3,50:2=1,75 ευρώ). Απαντάω “όχι, να σαι καλά”. Με τα πολλά, την πρώην του τελικά λυπήθηκα».

Ντενίσα, 33 ετών: Dating που δεν πήγε καλά, αλλά όχι για τους λόγους που φαντάζεσαι

«Θα ήθελα πολύ να έχω ένα αστείο horror story, αλλά τα έφερε έτσι η ζωή και έχω ένα που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κανονικό εφιάλτη, αν ο ας τον πούμε καλός μου (ο οποίος βέβαια εξελίχθηκε σε horror story για την ψυχική μου υγεία αλλά αυτό είναι για μελλοντικό θέμα) δεν αντιδρούσε έξυπνα και γρήγορα. 

Ας πάρω τα πράγματα από την αρχή. Είχαμε 2016 και η Χρυσή Αυγή είχε ακόμα μεγάλο έρεισμα στην ελληνικό κοινωνία, που δεν ξέρω κι αν το έχασε ποτέ πραγματικά δηλαδή. Τότε ο κόσμος δεν φοβόταν να πει ανοιχτά ότι στηρίζει τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τα πρωτοπαλίκαρά του. Μάλιστα, όπως ελπίζω να θυμόμαστε όλοι, πολλοί ήταν εκείνοι που έφτιαχναν ομάδες και τραμπούκιζαν μετανάστες και πρόσφυγες, με την αστυνομία τις περισσότερες φορές να κάνει τα στραβά μάτια και να μην αισθάνεσαι πουθενά ασφαλής στην ίδια σου την πόλη, ειδικά αν ήσουν ξένος. 

Εγώ λοιπόν, τότε έβγαινα με ένα παιδί που είχε καταγωγή από το Κονγκό και σε ένα από τα ραντεβού μας, το 2ο για την ακρίβεια, είχαμε πάει βόλτα στο Θησείο. Κάποια στιγμή που άναψαν τα αίματα, είπαμε να μην καταπιεστούμε άλλο και να μπούμε μέσα στο παρκάκι να φασωθούμε με την ησυχία μας. Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά, ο καλός μου με σπρώχνει και γυρνάει πλάτη. Εγώ έπαθα σοκ, μην μπορώντας να καταλάβω τι έχει γίνει. Ώσπου, βλέπω να περνάνε δίπλα μας καμιά δεκαριά γομάρια με φούτερ και κουκούλες Ιούλιο μήνα. Κοντοστάθηκαν λίγο μπροστά μας και ευτυχώς έφυγαν.

Εγώ με το προνόμιο που μου έδινε η λευκή μου επιδερμίδα, ακόμα δεν μπορούσα να καταλάβω τι γινόταν, ώσπου ο καλός μου μου είπε “Δεν είναι και ό, τι καλύτερο για τους Χρυσαυγίτες να βλέπουν έναν Κονγκολέζο και μια Αλβανίδα να φασώνονται. Λογικά γλιτώσαμε από βέβαιο ξύλο”. Όσα χρόνια κι αν περάσουν δε θα το ξεχάσω».

Μαρία, 26 ετών: Τα economics του dating

«Η δική μου ιστορία δεν έχει horror στοιχείο αλλά σίγουρα ήταν άβολη. Πριν από μερικά χρόνια, λοιπόν, μιλούσα με ένα παιδί που με ενδιέφερε ερωτικά. Την πρώτη φορά που είχαμε βρεθεί, είχαμε δώσει ραντεβού στο Θησείο όπου και κάναμε χαλαρή βόλτα. Όλα ωραία και καλά μέχρι εκείνη τη στιγμή, ώσπου ήρθε η 2η φορά που θα βρισκόμασταν -που μάλλον ήταν και η φαρμακερή. Και σίγουρα η τελευταία. Αλλά ας μπω στο ρεζουμέ: Το 2ο ραντεβού το δώσαμε σε καφετέρια. Έναν χυμό αυτός, έναν καφέ εγώ. Και ενώ τα λέγαμε μια χαρά, έρχεται η ώρα να πληρώσουμε για να σηκωθούμε να φύγουμε. Εκεί ήταν που έσκασε η βόμβα. Μισά μισά. Για μένα η κίνηση αυτή ήταν η αρχή του τέλους.

Και για να μην παρεξηγηθώ: Σε καμία περίπτωση δεν έχω την απαίτηση να τα πληρώνει όλα αυτός που έχω απέναντί μου. Ποτέ δεν την είχα, εξάλλου, γιατί δεν το θεωρώ δίκαιο. Ωστόσο, στο 2ο ραντεβού δεν τα κάνεις αυτά. Λάθος κίνηση. Θα προτιμούσα 1.000 φορές να τα είχα πληρώσει όλα εγώ, παρά αυτό το πράγμα που συνέβη (αν μου τύχαινε τώρα κάτι τέτοιο που είμαι μεγαλύτερη, εννοείται θα το έκανα). Ή στο κάτω κάτω βρε αδερφέ, ας μου το έλεγες από την αρχή και ας πηγαίναμε μια χαλαρή βόλτα στην παραλία, σε ένα πάρκο. Οπουδήποτε free τέλος πάντων. Καλύτερα θα ήταν».

Τζο, 34 ετών: Στιγμές dating και αβολοσύνης

«Έχω κάνει και συνεχίζω να κάνω dating και σίγουρα οι στιγμές αβολοσύνης δεν σταματούν. Η ζωή μιας single γυναίκες δεν είναι πάντα εύκολη, μερικές φορές είναι δύσκολη. Δεν έχω φύγει από κάποιο από αυτά τρέχοντας (ευτυχώς) αλλά βρήκα μια στιγμή  που με είχε κρινζτάρει αρκετά. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού μέσα σε όλα μου είπε ότι ένα από τα χόμπι του ήταν το κυνήγι με τον πατέρα του. Δεν ξαναβγήκαμε, δεν χρειάζονται εξηγήσεις».

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!