Νόστιμη τάρτα με λίγες θερμίδες και χαμηλούς υδατάνθρακες

350

Ποιος είπε ότι όσοι πάσχουν από διαβήτη δεν έχουν δικαίωμα στη γεύση και την απόλαυση; Η κλινική διαιτολόγος- διατροφολόγος Παπαγιαννίδου Ελένη έχει τις πιο νόστιμες λύσεις, όπως αυτή την τάρτα με σπανάκι και φέτα.

Υλικά

Για τη ζύμη τάρτας
3 φλιτζ. ασπρισμένα αμύγδαλα σε σκόνη
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο κρύο και κομμένο σε κυβάκια
1 αυγό
½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

Για τη γέμιση
200 γραμμ. τυρί φέτα
300 γραμμ. φρέσκο σπανάκι
5 αυγά χτυπημένα
½ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μια μεγάλη χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το τριμμένο αμύγδαλο με το αλάτι, το βούτυρο και το αυγό. Απλώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί για τάρτα με διάμετρο 24 εκατοστών, τη λαδώνετε με λίγο ελαιόλαδο και απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα της ζύμης με τα χέρια. Την ψήνετε για 12 με 15 λεπτά. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.

Σοτάρετε το σπανάκι και το κρεμμυδάκι με ελαιόλαδο. Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε τη φέτα και τα αυγά. Ρίχνετε το μίγμα στη βάση της τάρτας. Την ψήνετε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να έχει ψηθεί πολύ καλά στο κέντρο.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις