Συνταγή για κορμό με μαύρη σοκολάτα

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

Έχεις συνδέσει τον κορμό με το καλοκαίρι και σήμερα θα φτιάξεις την ελαφριά αλλά εξίσου απολαυστική εκδοχή του με μαύρη σοκολάτα.

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. βανίλια
  • 4 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
  • 400 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 350 γρ. μπισκότα πτι-μπερ ολικής άλεσης θρυμματισμένα
  • 1 κ.γ. κονιάκ
  • ηλιέλαιο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις στο μίξερ το βούτυρο με τη άχνη και τα χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Προσθέτεις τη βανίλια και το κακάο και συνεχίζεις το χτύπημα για 1 λεπτά
  • Αδειάζεις το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνεις τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας πολύ καλά με τη σπάτουλα
  • Προσθέτεις τα μπισκότα και το κονιάκ και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Απλώνεις τη μεμβράνης στο τραπέζι ή τον πάγκο και την αλείφεις με το λάδι
  • Απλώνεις το μείγμα στη μεμβράνη σε ορθογώνιο σχήμα και την τυλίγεις σε σχήμα καραμέλας
  • Βάζεις το γλυκό στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες
  • Όταν σφίξει αφαιρείς τη μεμβράνη το κόβεις και σερβίρεις. 
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις..