Φακές σαλάτα με ντοματίνια

Νένα Ισμυρνόγλου Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Βοηθός Φωτογράφου: Μανώλης Κάπα Food styling: Τίνα Webb Βοηθός Food Stylist: Ματίνα Πετρούτσα

51

Για την ημέρα που παραδοσιακά τρώμε όσπρια, επιλέξαμε μια πλούσια, χορταστική και μυρωδάτη φακοσαλάτα. Έχει ντοματίνια, ελιές, μαϊντανό και δυόσμο και ταιριάζει πολύ με ένα τυρί σαγανάκι και τραγανά παξιμαδάκια.

15′ προετοιμασία 30′ βράσιμο Σύνολο: 45′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φακές σαλάτα με ντοματίνια, αρχικά ρίχνουμε, σε μια κατσαρόλα, 4 ποτήρια νερό, τις φακές, τη δάφνη, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, αλλά να μη λιώσουν.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Σουρώνουμε τις φακές (πετάμε τη δάφνη).
  5. Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  6. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τις φακές σαλάτα με ντοματίνια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!