Λαχανικά στον φούρνο, σαν μπριάμ

Από την Νένα Ισμυρνόγλου Φωτογραφία: Μανώλης Καραμανώλης Food styling: Olivia Artemis Webb Βοηθός Food Stylist: Ματίνα Πετρούτσα Βοηθός Props Stylist : Μαρία Γιαννουράκου

310

Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε σε αυτό το λαχταριστό φουρνιστό είναι να κόψουμε τα λαχανικά και να τα απλώσουμε όμορφα σε μία στρώση σε μεγάλο ταψί, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για την «ντοματοσάλτσα»

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λαχανικά στον φούρνο σαν μπριάμ, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Στο μεγάλο ταψί του φούρνου ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο.
  3. Στη συνέχεια, τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε μία στρώση.
  4. Τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Δεν βάζουμε καθόλου νερό.
  5. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την «ντοματοσάλτσα».
  6. Μοιράζουμε τα φουρνιστά λαχανικά στα πιάτα και από πάνω απλώνουμε όση από την «ντοματοσάλτσα» θέλει ο καθένας.
  7. Συνοδεύουμε, τα λαχανικά στον φούρνο, σαν μπριάμ, με μια πικάντικη φέτα και ζεστό χωριάτικο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!