Cacio e pepe, μια λιτή μακαρονάδα που σου κλέβει την καρδιά

Λίγα υλικά, μεγάλη απόλαυση: η cacio e pepe, με τυρί και πιπέρι δηλαδή, είναι μια από τις πιο λιτές αλλά και πιο νόστιμες ιταλικές μακαρονάδες.

12330
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food styling: Tina Webb
Βοηθός Φωτογράφου: Μανώλης Κάπα
Βοηθός Food Stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
  3. Ρίχνουμε 200 γρ. από το τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νερό από τα μακαρόνια (περίπου 1 – 2 κουτάλες της σούπας) και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Βγάζουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα, χωρίς να τα στραγγίξουμε, με την πιρούνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα τυριού.
  6. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά.
  7. Σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί, επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε τη μακαρονάδα με τυρί και πιπέρι (Cacio e pepe).
Μοσχοφίλερο, Βιδιανό, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο – Μοσχάτο.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!