Ψητές γλυκοπατάτες με gorgonzola και σιρόπι σφέδαμου

44
Συστατικά:
– 3 μέτριες γλυκοπατάτες
– 1/3 κούπα βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
– 1 κουταλάκι κανέλα
– 1/2 κουταλάκι αλάτι
– 1/2 κουταλάκι πιπέρι
– 1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου, συν 2 επιπλέον κουταλιές
– 1/3 κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα
– 1 κουταλάκι θυμάρι
– 1/2 κουταλάκι κανέλα
– 3 oz gorgonzola τυρί, θρυμματισμένο
Οδηγίες:
1. Ξεπλύνετε τις γλυκοπατάτες και κόψτε τες σε γύρους 1/2 ίντσας, αφήνοντας τη φλούδα  ή ξεφλουδίζοντας εάν προτιμάτε .
2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 400°F (200°C) .
3. Σε ένα μπολ  ανακατέψετε τις φέτες γλυκοπατάτας με το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι για να καλύψετε ομοιόμορφα .
4. Βάλτε τις φέτες σε μία μόνο στρώση σε ένα φύλλο ψησίματος, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους. Ψήνετε για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να τρυπηθούν, όταν τρυπηθούν με πιρούνι (ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πάχος) .
5. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατέψετε το σιρόπι σφενδάμου, τα ψιλοκομμένα καρύδια, την κανέλα και το θυμάρι .
6. Βγάλε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο και απογειώστε κάθε φέτα με περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού μείγματος καρυδιάς-σφενδάμου .
7. Βάλτε τον δίσκο πίσω στο φούρνο για άλλα 8-10 λεπτά για να καραμελωθούν τα toppings .8. Μόλις γίνει, πασπαλίστε τις ζεστές γλυκοπατάτες με θρυμματισμένο τυρί gorgonzola .
9. Σερβίρετε όπως είναι, ή προσθέστε ένα τελευταίο ψιλόβροχο σιρόπι σφενδάμου αν θέλετε!
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!